S’espera que 40.000 persones assisteixin al Caixa Penedès Vijazz

La inauguració del festival serà dijous al vespre però des de dimecres ja hi ha activitats programades. Durant tot el cap de setmana es podran tastar vins i caves de més de 40 cellers del Penedès i escoltar concerts de jazz gratuïts

Arriba la tercera edició del Caixa Penedès Vijazz amb un seguit d’activitats i propostes paral·leles que comencen aquest mateix dimecres amb la inauguració del Celler del Vijazz. Es tracta d’una activitat cultural que es duu a terme a la capella de Sant Joan de Vilafranca, en que es posa en funcionament un celler real, per poder explicar a les persones com funciona un celler. A les vuit del vespre es farà també l’Enojazz, un maridatge de vins amb música jazz en directe, una activitat innovadora que uneix la cultura del vi i el jazz.

Tot i això, el Caixa Penedès Vijazz comença oficialment dijous amb el concert inaugural a càrrec de The Black Key. A partir de divendres i fins diumenge tothom qui ho vulgui podrà visitar la fira de vins que aplegarà més de 40 cellers del Penedès. La inauguració de la fira es farà el mateix divendres a les sis de la tarda a la Rambla Sant Francesc per part de diferents autoritats.
[[frase]]
A més de la fira, en què es podran comprar tiquets de tast pels diferents cellers, els visitants de Vilafranca podran gaudir de sis concerts de jazz a càrrec d’artístes reconeguts a nivell internacional com el concert de Spyro Gyra de divendres a la nit o els del saxofonista James Carter, i el saxofonista cubà Paquito D’Rivera i el pianista Chano Domínguez per dissabte a la nit. També el guitarrista nord-americà John Scofield i els catalans Raynald Colom i Martí Serra, que acutaran diumenge.

D’altra banda hi ha una oferta de fins a 12 tastos i maridatges guiats en les dues sales de tast, organitzats per UVIPE i més d’una trentena de visites guiades a diferents cellers del Penedès, organitzades per Enoturisme Penedès.

Tot està pensat per donar a conèixer els vins i caves del Penedès en un entorn lúdic i cultural. L’objectiu és que aquest any es superin els 40.000 visitants, segons van informar els organitzadors en la roda de premsa de presentació del festival. Una xifra força superior a la de les dues edicions anteriors en què el Vijazz va reunir 25.000 i 35.000 persones.


James Carter és un prestigiós saxofonista nord-americà que actuarà amb el seu quintet en el Caixa Penedès ViJazz FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari