VadeVi
S’espera que 40.000 persones assisteixin al Caixa Penedès Vijazz

Arriba la tercera edició del Caixa Penedès Vijazz amb un seguit d’activitats i propostes paral·leles que comencen aquest mateix dimecres amb la inauguració del Celler del Vijazz. Es tracta d’una activitat cultural que es duu a terme a la capella de Sant Joan de Vilafranca, en que es posa en funcionament un celler real, per poder explicar a les persones com funciona un celler. A les vuit del vespre es farà també l’Enojazz, un maridatge de vins amb música jazz en directe, una activitat innovadora que uneix la cultura del vi i el jazz.

Tot i això, el Caixa Penedès Vijazz comença oficialment dijous amb el concert inaugural a càrrec de The Black Key. A partir de divendres i fins diumenge tothom qui ho vulgui podrà visitar la fira de vins que aplegarà més de 40 cellers del Penedès. La inauguració de la fira es farà el mateix divendres a les sis de la tarda a la Rambla Sant Francesc per part de diferents autoritats.
[[frase]]
A més de la fira, en què es podran comprar tiquets de tast pels diferents cellers, els visitants de Vilafranca podran gaudir de sis concerts de jazz a càrrec d’artístes reconeguts a nivell internacional com el concert de Spyro Gyra de divendres a la nit o els del saxofonista James Carter, i el saxofonista cubà Paquito D’Rivera i el pianista Chano Domínguez per dissabte a la nit. També el guitarrista nord-americà John Scofield i els catalans Raynald Colom i Martí Serra, que acutaran diumenge.

D’altra banda hi ha una oferta de fins a 12 tastos i maridatges guiats en les dues sales de tast, organitzats per UVIPE i més d’una trentena de visites guiades a diferents cellers del Penedès, organitzades per Enoturisme Penedès.

Tot està pensat per donar a conèixer els vins i caves del Penedès en un entorn lúdic i cultural. L’objectiu és que aquest any es superin els 40.000 visitants, segons van informar els organitzadors en la roda de premsa de presentació del festival. Una xifra força superior a la de les dues edicions anteriors en què el Vijazz va reunir 25.000 i 35.000 persones.


James Carter és un prestigiós saxofonista nord-americà que actuarà amb el seu quintet en el Caixa Penedès ViJazz FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa