VadeVi
Salvador Puig: “Encara ens queda molt de recorregut en la zonificació de les denominacions d’origen”
  • CA
Espai Catalunya a Prowein 2017 | DO Montsant

!–akiadsense–>

Aquest diumenge Prowein 2017, ha obert les seves portes amb una forta presència catalana. Prop de 120 cellers, un centenar sota el paraigües de Prodeca i la resta de forma autònoma, superen fins i tot la xifra de presència a les fires Alimentària.

La fira de Dusseldorf, és una de les més importants d’Europa i pel seu recinte hi passen més de 50.000 professionals del sector, pel que és un aparadors importantíssim per tot aquell que vulgui vendre vi a l’exterior.

Salvador Puig, director de l’INCAVI va assistir ahir a la jornada inaugural i va poder constatar, més enllà de la gran afluència de visitants i de la forta presència de França i Itàlia, que precisament en aquests dos paísos productors s’està apostant molt fort per la microzofinicació i per posar en valor les singularitats de zones petites.

“A França ja fa anys que hi treballen i Itàlia s’hi ha posat fort. Aconseguir acotar zones amb una especificitat determinada serà clau” assegura Puig en declaracions a Vadevi.cat.

“A casa nostra tenim molt camí per recórrer. Aquest és un repte de país, dels elaboradors, però també dels consumidors. Si els celllers no tenen el suport d’aquells que han de comprar els seus vins serà molt difícil que es pugui aconseguir posar en valor les particularitats d’una zona determinada”, afirma el director de l’INCAVI.

Així les coses, tant la DO Penedès, com la DOQ Priorat ja estan en aquesta línia, en estadis diferents però amb la mateixa voluntat, de buscar i concretar com són els vins d’una zona determinada, dins la mateixa DO. És a dir que siguin vins identificables d’aquestes denonimació d’origen, però alhora tinguin certes particularittats pròpies d’una part d’aquest territori.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa