L’Institut Català de la Vinya i el Vi (Incavi), l’Associació Vinícola Catalana, l’Institut del Cava i el Gremi de Llibreters de Catalunya han promogut la primera Setmana de la Cultura i el Vi Català, que consisteix a regalar vals de descompte per a la compra de vins i cava catalans en la compra de llibres. Ha estat una prova pilot, i si bé no ha tingut gaire ressò, ha estat molt ben valorada per tots els sectors implicats.

A la llibreria Garbí, Joana Simón deia que la gent no demanava els vals per desconeixement, però que tot i així en van donar uns quants i van ser ben rebuts pels clients. En canvi, a la parada que la llibreria de la Diputació de Barcelona tenia a la rambla de Catalunya, tot i que la llibreria apareixia al llistat de les que hi participaven, la responsable, Elisabet Gibert, desconeixia aquesta iniciativa. A la botiga especialitzada en vins Mas Bacus, propera a la rambla Catalunya, el propietari, Robert Masip, deia: “Ens han portat pocs vals de descompte, 2 o 3, però encara tenen una setmana més de validesa, ja ens n’arribaran més”. Tot i això valorava molt positivament la campanya: “Malgrat que el descompte l’hem d’assumir els comerciants, és millor vendre més barat que no vendre res”.

Però encara hi ha hagut altres accions: per Sant Jordi començava el termini d’entrega d’originals per al concurs de relats breus de l’Espai Catalunya Topalekua Donostia, que patrocinen el celler Can Bonastre i l’Incavi. També a la Terra Alta es van afegir a la celebració i a l’Espai del Vi i el Oli que el consell regulador d’aquesta DO té a Gandesa: del 22 al 29 d’abril s’ofereix als visitants una copa de vi rosat i un descompte del 10% en la compra de vins. Alguns cavistes penedesencs com Can Bonastre, Castellroig o Emendis, també han ofert diferents iniciatives per promoure el cava rosat.

I és que no cal rumiar-s’ho gaire: ¿hi ha alguna forma millor de celebrar Sant Jordi que estrenar el llibre, amb la rosa a un costat i una copa de vi català a l’altre?


Els tiquets DE DESCOMPTE seran vàlids fins el 29 d’abril FOTO: VADEVI.CAT

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa