VadeVi
Santa Teca celebra l’arribada del vi novell recuperant l’Embutada
  • CA

Santa Teca recupera la festa del vi novell a Tarragona, coneguda amb el nom d’embutada. Els organitzadors del Mercat de Territori preparen una jornada cultural, patrimonial i festiva que tindrà lloc dissabte 19 de novembre a la plaça del Fòrum i al carrer Ventallols de Tarragona, durant la qual es podrà degustar el vi de l’any de diferents cellers i es recrearà el procés d’obtenció del vi dels trulls que amaguen algunes cases de la Part Alta. Durant la festa, es podrà conèixer l’embut, l’eina amb el bec girat que dóna nom a la cita i amb la qual els tarragonins bevien popularment el vi novell.

La plaça del Fòrum i el carrer Ventallols tornaran a fer olor de vi el 19 de novembre des de les 9h a les 20h. Branques de pi, portadores de fusta i bocois tornaran a visitar la Part Alta per recordar el passat vitivinícola de la ciutat i celebrar l’arribada del primer vi de l’any, amb la participació de 7 cellers elaboradors de la zona.

La plaça del Fòrum acollirà els estands dels cellers Bàrbara Forès (DO Terra Alta), Cellers Singulars -Mas del Botó, Vins Suñer, Celler Mas Bella- (DO Tarragona), Celler 9+, Celler NiNi, El Solà d’Ares; i Celler Tuets i Celler Comalats. Els productors serviran vi de la bota (de l’any) però també donaran a tastar als assistents altres referències embotellades. L’activitat coincidirà amb el mercat ecològic que els dissabtes s’instal·la al Fòrum de Tarragona i començarà a les 9h amb un esmorzar d’arengada, raïm i pa torrat. Des d’aleshores, se succeiran activitats diverses, amb degustacions, música i jocs tradicionals.

En paral·lel, el carrer Ventallols es convertirà en el centre neuràlgic de la jornada. És on es recrearà com s’obtenia antigament el vi que fermentava en els trulls. Al costat del restaurant Almosta, situat al número 13, se n’han localitzat tres de gran capacitat on, probablement, en properes edicions hi fermentarà el raïm. L’explicació anirà a càrrec del tarragoní Jordi Bertran, gestor cultural, cronista i escriptor, i de Benito Báguenas, viticultor, restaurador i precursor de la recuperació de la festa de l’embut.

Santa Teca, proximitat, qualitat i fusió contemporània

El Mercat de Territori de Santa Teca ofereix producte de qualitat, cuina d’autor i cultura contemporània de proximitat. En els seus quatre anys d’història el mercat ja ha acollit a més de 70 empreses del sector alimentari del territori, prop de 60 formacions i agents culturals i més de 60.000 visitants. En les seves edicions ofereix gastronomia, vins naturals, cerveses artesanes, productes ecològics, projectes amb identitat, tastos, debats, conferències, tallers, poesia, concerts i mostres d’arts visuals. Els objectius de Santa Teca són la promoció de productes amb identitat, generar i consolidar plataformes de relació, difusió i distribució, posar en valor projectes del territori, generar hàbits de consum responsable, afavorir la producció sostenible i generar espais d’intercanvi de coneixement.

Trobareu tots els detalls aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa