VadeVi
Seleccionats 215 projectes de promoció del vi a tercers països presentats per cellers de Catalunya

Del total de programes presentats per part de cellers, cooperatives i denominacions d’origen de Catalunya en els ajuts de la OCM a la promoció de productes vinícoles a tercers països, 215 han estat seleccionats aquesta setmana, a Madrid, a la Comissió Nacional de Selecció de Programes de la OCM. Catalunya és la Comunitat Autònoma amb més programes seleccionats, 215, dels quals 117 són per accions a desenvolupar a la campanya 2008/09 i a la campanya 2009/2010.

En la propera Conferència Sectorial del Ministeri de Medi Ambient, Rural i Marí (MARM), on es reuneixen tots els consellers d’agricultura de les Comunitats Autònomes, s’estudiaran i es ratificaran definitivament els ajuts, així com els projectes aprovats i s’informarà a tots els cellers.

El volum total d’inversió presentat per empreses catalanes seleccionades és el més alt de tot Espanya, amb 23 milions d’euros per les dues campanyes; del qual està previst subvencionar fins al 50% (11,5 milions d’euros). El pressupost total de tot Espanya destinat a aquestes ajudes és per les dues primeres campanyes de 48 milions d’euros Així doncs, Catalunya rebrà un 23% del pressupost de tot l’Estat espanyol.

El volum d’inversió total de les empreses de Catalunya referma la importància d’aquest sector i la seva voluntat exportadora.

L’ajut a la promoció a tercers països està recollit en la nova Organització Comuna del Mercat (OCM) vitivinícola, i té com objectiu fomentar el coneixement de les característiques i qualitats dels vins amb la finalitat de contribuir a la millora de la seva posició competitiva i a la consolidació o, en el seu cas, a l’obertura de nous mercats a tercers països. En total, a Espanya es distribuiran 160 milions d’euros per aquesta mesura en cinc campanyes.


Han estat seleccionats 215 projectes catalans de promoció de vi a tercers països FOTO: VADEVI.CAT

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa