VadeVi
Un bloc de vins pot guanyar 4.000 euros i una munió de visites
  • CA

El periodista i crític de vins Ramon Francàs, és juntament amb Joan Gómez Pallarès, Catedràtic de Filologia Llatina, Director de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica i guanyador de la primera edició del concurs el 2008, Josep Sucarrats, director de la revista Cuina, Ferran Centelles, millor sommelier d’Espanya 2006 i Premi Nacional de Gastronomia 2011 i l’escriptora i periodista Empar Moliner, protagonista del vídeo promocional per donar a conèixer aquesta 5a edició del concurs BlocDoCat.

Francàs tenia un bloc, el Vi Franc (que va tancar el passat mes de novembre) que el va obrir una mica de casualitat, diu que no recorda exactament quan, perquè una responsable de comunicació de l’Incavi li va dir que sense un bloc no era ningú.

S’hi va posar i tot i que l’actualitzava constantment, perquè diu que més que blogger ell és un periodista que tenia un bloc, el reconeixement que va rebre en aquest concurs va ser un gran impuls. De fet assegura, que l’èxit al llarg dels anys va ser tan gran, que hi havia qui el coneixia més pel seu Vi Franc, que no pas pels seus articles La Vanguardia.

En la conversa amb vadevi.cat, Francàs va parlar d’aquestes i de moltes altres coses, que trobareu en una entrevista que publicarem properament.

Vi Franc, el seu bloc, el va tancar el passat de més de novembre, per una mena “d’esgotament”, provocat pel seu zel periodístic d’anar més enllà d’un bloc, però de moment es queda amb moments “fantàstics”, diu, “com quan veies com es disparaven les visites, o quan rebia comentaris de la gent valorant la meva feina”.

Pel que fa al concurs de la DO Catalunya, aquest any ve carregat de novetats. A les categories de Millor Bloc Vitivinícola Català i Millor Post sobre #Vicatalà amb Denominació d’Origen fet fora de Catalunya, se suma aquest any una nova categoria, més enfocada a les xarxes socials: Millor Fotografia d’Instagram: maridatges amb #Vicatalà.

Una altra de les novetats importants està lligada al premi, ja que s’han augmentat les dotacions econòmiques del concurs. Així, la categoria principal, Millor Bloc Vitivinícola Català, que premia als millors blocs sobre vi català que es fan a casa nostra, tindrà una dotació de 4.000€, mentre que els guanyadors de les altres dues categories rebran un premi de 2.000€ cadascun.

Les inscripcions es poden fer fins dia 20 de maig, data a partir de la qual el jurat del concurs, format fonamentalment per professionals del món del vi i la comunicació, s’encarregarà d’avaluar als candidats i decidir els guanyadors de cada categoria. El nom dels guanyadors es donarà a conèixer en una gala que tindrà lloc al mes de juny a Barcelona.

Per a més informació, es pot entrar al lloc web de la DO Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa