VadeVi
Sis vins catalans obtenen la gran medalla d’or en el concurs internacional de Brussel·les

França segueix sent el país que més medalles ha obtingut pels seus vins -entre grans medalles d’or, medalles d’or i medalles de plata-, però l’Estat espanyol li ha passat al davant pel que fa a grans medalles d’or. En total n’ha obtingut 16, un fet “sense precedents” segons l’organització que explica que és sorprenent tantes grans medalles en un mateix país. D’aquestes setze grans medalles, sis són per a vins catalans: Cavas Hill Brut Brutísimo Gran Reserva, de Cavas Hill SA (DO Cava), Abadal 3.9, del celler Abadal – Masies d’Avinyó (DO Pla de Bages), Maset del Lleó Syrah Reserva, de Maset del Lleó (DO Catalunya) i Castell Perelada 5 Finques Reserva i Castell Perelada Gran Claustre Negre, del Castell de Parellada (DO Empordà).

Dels 390 vins de l’Estat premiats -entre grans medalles, medalles d’or i de plata-, més d’una cinquantena són catalans. La gran majoria, 14 en total, són caves. La resta són de la DO Catalunya (7), Empordà (5), Pla de Bages (4), Penedès (3), Priorat (3), Costers del Segre (3), Terra Alta (2), Alella (1), Montsant (1) i Conca de Barberà (1).

En l’edició d’enguany, que s’ha celebrat a València -el concurs és intinerant- s’hi han presentat 6.300 vins de 58 països diferents. D’aquests més de 2000 són francesos i gairebé 1300 són de l’Estat. Itàlia és el tercer país en nombre de vins, però ja molt per sota amb 630 vins, seguida de Portugal, amb 410 vins, Chile, amb 320, i Grècia amb 240.


Masies d’Avinyó o Abadal és un dels deu cellers de la DO Pla de Bages FOTO: ABADAL

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa