[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=bL8Bza-wtZo[/youtube]

L’elaboració del vi i del cava, tot i seguir mètodes tradicionals, està obert a la innovació, de tal manera que els empresaris més atrevits hi troben prou camp com per experimentar amb nous productes. Un d’aquests és Agustí Torelló, l’enòleg d’Agustí Torelló Mata que, l’any 2009 i en col·laboració amb el celler de Can Roca van començar a investigar de quina manera es podia aplicar el cava a la cuina respectant la seva condició. La premissa era evitar l’aplicació del cava en guisats o estofats tal i com es fa habitualment quan s’aplica el vi al menjar, sinó poder disposar d’un producte més aviat en forma de salsa que en permetés l’aplicació directa al menjar.

Després de moltes proves, l’aliança entre Torelló i els Roca va demanar col·laboració al Departament d’Investigació Gastronòmica i Científica de la Fundació Alicia, amb els quals van experimentar amb la xantana, un espesant natural produït pel microroganisme Xanthomonas campestris, amb el què van aconseguir un nou producte, totalment innovador pel que fa a l’aplicació del cava a la cuina, el Solid, que és ni més ni menys que cava amb una textura molt més densa que l’habitual.
Tot i que ja és al mercat de fa temps, en un dinar recent Agustí Torelló va voler mostrar les qualitats del producte, tot assegurant que el Solid no és més que “cava brut nature i rosat”, sotmès “al mateix procés de segona fermentació i criança”, amb la diferencia que en el desgorjat “se li ha afegit xantana”. El resultat salta a la vista en el moment de servir el producte, perquè ha canviat el seu estat liquid per un de molt més dens.
El Solid, “amb gust de cava” i que se serveix “a la mateixa temperatura que el cava”, es un cava “texturitzat”, que es pot aplicar directament com una salsa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa