VadeVi
Subhasta de vins en solidaritat amb el poble ucraïnès
  • CA

Continuen les activitats de suport al poble ucraïnès també des del sector del vi; si bé fa uns dies apuntàvem una iniciativa del celler Terra de Marca, ara s’hi suma una subhasta de productes exclusius en línia. Vins per a Ucraïna s’ha llançat aquest dilluns 21 de març per recaptar fons destinats a organitzacions dedicades a ajudar les persones afectades pel conflicte.

Organitzat de manera voluntària pel periodista Miquel Hudin, destinarà el 100% dels diners recaptats a tres organitzacions que ofereixen diferents tipus d’ajuda humanitària als ucraïnesos, com són Come Back Alive, Ukrainian Red Cross, & World Central Kitchen.

Entre els vins que s’hi pot aconseguir, hi destaca una col·lecció de vins del Priorat, així com d’altres zones de Catalunya. Diversos elaboradors del país han cedit alguns dels seus vins que fins ara guardaven als seus cementiris d’ampolles particulars. Això vol dir que la gran majoria són rareses que fa anys no es troben al mercat i en alguns casos autèntiques peces de col·leccionista.

La llista de vins que es poden aconseguir a través de la subhasta inclou la icònica anyada 1974 del “Cartoixa” de Cellers de Scala Dei, una ampolla de gairebé mig segle de vida que va tenir un impacte i influencia incalculable, així com els exclusives anyades de L’Ermita d’Álvaro Palacios i el Clos Erasmus de Daphne Glorian (tots dos vins premiats amb 100 punts de Wine Advocate). Sense oblidar l’ampolla de l’anyada 2004 de l’elegant i exquisit escumós Corpinnat Reserva Particular del Celler Recaredo.

Hudin apunta que en els propers dies s’hi aniran sumant més vins i lots. A la subhasta hi poden accedir persones resident a la Unió Europea, Regne Unit, Estats Units, Suïssa, Noruega i Hong Kong, que podran realitzar ofertes fins a la mitjanit de l’1 d’abril.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa