VadeVi
“Tots som Ucraïna”, un vi solidari amb el poble ucraïnès

Tots som Ucraïna. Amb aquest nom, el celler Terra de Marca treu al mercat un nou vi que neix amb una gran vocació solidària i la mirada posada en col·laborar amb el poble ucraïnès que segueix patint els efectes de la guerra que els enfronta amb Rússia.

L’ucraïnesa i copropietària del projecte Anna Zahorodnya explica a Vadevi que en tenen poques ampolles, 415 en total, i que són d’una parellada molt especial que feia uns mesos estava fent criança al celler. “Tenim unes vinyes velles de parellada que ens donen un grau molt bo; el vam collir al 2019 i malgrat fins aleshores l’havíem destinat a base casa, ara el teníem reposant als dipòsits d’acer inoxidable del celler esperant per veure’n l’evolució com a monovarietal”, comenta.

Ara, afegeix, han trobat una nova excusa per treure’n les ampolles al mercat: es convertirà en un vi solidari, ja que el celler ha decidit destinar íntegrament tots els diners de la venda de les quatre-centes i escaig d’ampolles a Ucraïna.

Les ampolles es podran comprar directament a celler, i també en altres punts com ara els diversos restaurants o botigues de vins de Vilafranca del Penedès o Barcelona que tenen producte de Terra de Marca. El preu de l’ampolla serà de 10€, “un preu popular perquè tothom qui ho vulgui pugui aportar el seu granet de sorra a la causa”, dirà Zahorondnya.

“Tota la recaptació l’enviarem al país, és un projecte totalment altruista”, apunta, fins i tot, pel que fa a l’etiqueta que ha estat creada sense cost per l’empresa Pagà Disseny. “És una etiqueta senzilla”, dirà, però que destaca pels colors del país i que incorpora aquest detall emotiu en referència a la llàgrima que es dibuixa sota la paraula “Ucraïna”.

Contraetiqueta del vi “Tots Som Ucraïna” elaborada per l’estudi Pagà Disseny

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa