Tots som Ucraïna. Amb aquest nom, el celler Terra de Marca treu al mercat un nou vi que neix amb una gran vocació solidària i la mirada posada en col·laborar amb el poble ucraïnès que segueix patint els efectes de la guerra que els enfronta amb Rússia.

L’ucraïnesa i copropietària del projecte Anna Zahorodnya explica a Vadevi que en tenen poques ampolles, 415 en total, i que són d’una parellada molt especial que feia uns mesos estava fent criança al celler. “Tenim unes vinyes velles de parellada que ens donen un grau molt bo; el vam collir al 2019 i malgrat fins aleshores l’havíem destinat a base casa, ara el teníem reposant als dipòsits d’acer inoxidable del celler esperant per veure’n l’evolució com a monovarietal”, comenta.

Ara, afegeix, han trobat una nova excusa per treure’n les ampolles al mercat: es convertirà en un vi solidari, ja que el celler ha decidit destinar íntegrament tots els diners de la venda de les quatre-centes i escaig d’ampolles a Ucraïna.

Les ampolles es podran comprar directament a celler, i també en altres punts com ara els diversos restaurants o botigues de vins de Vilafranca del Penedès o Barcelona que tenen producte de Terra de Marca. El preu de l’ampolla serà de 10€, “un preu popular perquè tothom qui ho vulgui pugui aportar el seu granet de sorra a la causa”, dirà Zahorondnya.

“Tota la recaptació l’enviarem al país, és un projecte totalment altruista”, apunta, fins i tot, pel que fa a l’etiqueta que ha estat creada sense cost per l’empresa Pagà Disseny. “És una etiqueta senzilla”, dirà, però que destaca pels colors del país i que incorpora aquest detall emotiu en referència a la llàgrima que es dibuixa sota la paraula “Ucraïna”.

Contraetiqueta del vi “Tots Som Ucraïna” elaborada per l’estudi Pagà Disseny

Nou comentari

Comparteix