VadeVi
Surt al mercat la primera «Guia del Vermut» d’Ester Bachs
  • CA

Des d’aquest dimecres 14 d’octubre es troba a la venda la “Guia del Vermut” de l’editorial geoPlaneta, el primerllibre amb un recull complet de totes les marques de vermut de l’Estat. Escrit per l’especialista en el tema Ester Bachs i directora dels Premis Vinari dels vermuts catalans, pretén ser una bona fotografia del panorama vermutaire actual on es parteix de la seva història, des dels seus orígens i la influència de Reus per consolidar-se com una de les capitals mundials de la beguda, es repassen les diferents tendències i elaboracions -fins a 90 referències de vermut reunits en aquesta guia-, hi també es dediquen diversos apartats a maridatges, còctels i receptes, amb les col·laboracions especials com les dels reconeguts Sergi Arola i Carme Ruscalleda, aquesta última també s’ha encarregat de fer el pròleg del llibre. Per completar la Guia, s’ofereix un llistat de locals i “vermuteries amb essència” per prendre un vermut autèntic i altres curiositats del món del vermut.

Segons l’autora, aquesta guia és una bona eina pels amants del vermut, per conèixer millor la seva elaboració, fins i tot hi ha un apartat amb una recepta especial per elaborar un vermut artesà “al garatge”. Bachs defensa que el vermut es pot consumir de qualsevol forma o manera. Es pot beure sol com a aperitiu o digestiu, barrejat amb altres begudes en una gran varietat de còctels, o també a la cuina, com a ingredient de plats i postres. Al llibre, hi ha detallades receptes tan originals com uns borratxos de vermut o una paella de bou amb arròs aromatitzat al vermut.

La Guia del Vermut també inclou uns cupons descompte per visitar i fer el vermut en els locals més emblemàtics i ja es troba a la venda als punts de venda habituals: El Corte Inglés, Fnac, La Casa del llibre i amazon.com a un preu de 9,95 euros.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa