
Surt un nou vi al mercat. Es diu Tabarnia, s’ha fet a Cuenca i un 3% dels beneficis de la venda de les 40.000 ampolles que s’han elaborat es destinaran a la plataforma que promou que Barcelona i una part de Tarragona no formi part de Catalunya i es mantingui dins de l’Estat espanyol. El vi el fa un celler de Cuenca, Parra Family Organic, i el seu portaveu, Álvaro, ha explicat a Vadevi que aquest vi neix després de “sentir a parlar sense parar del procés i de la independència de Catalunya. N’estàvem una mica cansats i vam trobar que havíem de fer alguna cos”. Tenint en compte que Barcelona és l’única ciutat fora de la Manxa que apareix al Quixot, el celler es va inspirar en la ciutat per fer-ne l’etiqueta.
El vi Tabarnia és ecològic, com els 6 milions d’ampolles que fa aquest celler, i surt d’una partida de 36.000 litres de tempranillo fermentat en bóta de roure que s’havia de destinar a la criança però que finalment sortirà al mercat a partir del 14 de febrer. Tot i que el 3% de la venda d’aquest nou producte es destinarà a la plataforma Tabarnia, hereva del portal online ‘Barcelona is not Catalunya’, el portaveu del Celler assegura que “no volem entrar en política. Pensem que és una iniciativa graciosa, amb un to conciliador i volem que la gent es pugui asseure a taula a beure aquest vi i trobar el consens”.
Des de Parra Family Organic asseguren que en només un dia ja són molts els que s’han interessat per aquest nou producte i no amaguen que esperen que aquesta iniciativa serveixi per aconseguir fer-se un lloc al mercat espanyol, tenint en compte que el 95% de la seva producció es destina actualment a l’exportació. Es crearà una plataforma online per poder comprar-lo i estan en contacte amb distribuïdors de Barcelona per tal que el Tabarnia pugui arribar al màxim número de gent possible.