Aquest cap de setmana es pot aconseguir amb La Vanguardia la tercera edició de la “Guia de Vinos 2023″ que dirigeix el sociòleg Lluís Tolosa. La publicació detalla 100 vins que han estat acuradament seleccionats entre diversos prescriptors del panorama català actual, entre els quals, sumats a Tolosa, hi ha Ferran Centelles, Meritxell Falgueras, Maria José Huertas, Alicia Estrada i Zoltan Nagy.

La Guia s’estructura en deu capítols, en els quals s’agrupen els diversos productes recomanats en funció de diversos conceptes. Sigui, per exemple, segons s’han fet amb varietats autòctones o internacionals; si neixen de finques singulars o si són vins que marquen tendència a criteri dels autors. També hi ha capítol a vins d’excel·lent relació qualitat-preu o diferenciant vins escumosos i diversos mètodes d’elaboració.

D’entre el llistat, en destaquen com a millors els següents vins i projectes de Catalunya:

  • Millor Vi Blanc 2023: Satèl·lit 2019 de Parès Baltà (DO Penedès)
  • Millor Vi Escumós 2023: Claror Cava de Paratge Can Prats 2014 de Vins el Cep (DO Cava)
  • Premi Identitat Vitivinícola 2023: La Pell Clarete 2019, de Lagravera (DO Costers del Segre)
  • Premi 25è Aniversari: Clos Figueras (DOQ Priorat)
  • Premi Trajectòria Professional 2023: René Barbier, del celler Clos Mogador (DOQ Priorat)
  • Millor Projecte d’Enoturisme 2023: Oller del Mas (DO Pla de Bages)
  • Premi Innovació Enoturística 2023: Mas Blanch i Jové (DO Costers del Segre)
La Guia de Vinos es pot aconseguir aquest cap de setmana amb ‘La Vanguardia’

Millor llibre de vins d’Europa

La tercera edició de La Guia de Vinos de La Vanguardia arriba al mercat després que el seu director rebés a primers de 2022 un reconeixement per la publicació, escollida Best Wine Publisher in the World 2022 (millor publicació de vi del món) als ‘Gourmand World Awards 2022′. Aquest reconeixement va destacar la publicació catalana entre més de 7.000 llibres procedents de més de 100 països.

Sigui com sigui, per qui vulgui entretenir-se amb els continguts, la Guia es pot aconseguir aquest cap de setmana amb La Vanguardia o aconseguir-ne un exemplar durant la presentació que tindrà lloc a la Barcelona Wine Week que arrenca aquest dilluns a Fira de Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa