VadeVi
Teresa Jordà seguirà al capdavant d’Agricultura

Fonts properes a la Conselleria a les quals ha tingut accés el Vadevi apunten que Teresa Jordà repetiria al capdavant de la Conselleria d’Acció Climàtica, Agricultura i Alimentació en la legislatura que tot just comença sota la presidència del MH Pere Aragonès.

La titular del departament -com la resta de consellers- ha estat fins ara una incògnita, tot i que quan es va fer públic l’acord entre ERC i Junts x Cat ja es va anunciar que Agricultura seguiria en mans republicanes, i incorporaria competències sobre Acció per al Clima des d’on s’articularà l’acció de govern contra el canvi climàtic.

El Departament ha tingut tradicionalment competències sobre agricultura, ramaderia i pesca, activitats cinegètiques i pesca fluvial, desenvolupament del món rural, vigilància, control i col·laboració en la gestió del medi natural, i la protecció i prevenció integrals del medi ambient, però la sostenibilitat i la lluita contra el canvi climàtic quedaven fora del seu àmbit de treball. Fins ara, les competències d’acció climàtica formaven part del Departament de Territori i Sostenibilitat.

Teresa Jordà (Ripoll, 1972) va esdevenir consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació del Govern de Quim Torra el passat juny del 2018; un mes després de la seva presa de possessió va portar a govern la Llei Vitivinícola de Catalunya. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa