Típic i català, la riquesa dels productes catalans

S'inaugura una botiga a Barcelona dedicada íntegrament als vins i productes gastronòmics artesans catalans

Més de 100 persones van passar per la inauguració de la nova botiga, Típic i Català, a tocar de la Sagrada Família Foto: VADEVI.cat

Típic i Català: el nom de la nova botiga dedicada íntegrament als vins i productes gastronòmics artesans catalans, ho diu tot. És clar que si parles amb l’Elisenda Albajes, la impulsora del projecte, i la sents parlar apassionadament dels productes que s’ofereixen a la botiga, encara ho entens millor i t’ho creus més.

Formatges artesans, embotits, conserves, confitures, xocolata, galetes i, és clar, vins. Tots aquells productes gastronòmics artesans, elaborats amb la mateixa passió que llueix als seus ulls, i fets amb la tradició de la terra que estima, Catalunya, estan disponibles a partir d’ahir al vespre a la botiga Típic i català, que ahir es va inaugurar al carrer de Sicília, 290 de Barcelona, a tocar de la Sagrada Família, per on van passar més de 100 persones amb motiu de la inauguració i on van tenir l’oportunitat de tastar els productes i vins que s’hi ofereixen.

Per a la selecció de vins ha pogut comptar amb la col·laboració i els coneixements de Jordi Alcover i Silvia Naranjo, responsables de la Guia de Vins de Catalunya, que l’han assesorat sobre les 95 referèncias de les 12 denominacions d’origen catalanes que composen l’oferta inicial de la botiga. “Se n’hi aniran afegint més”, explica Alcover, “de moment els que hi ha, gairebé un centenar, són vins que han obtingut 9,20 o més punts a la Guia de Vins de Catalunya”. “Hi ha predomini de vins elaborats amb varietats de raïm autòctones”, afegeix, i explica que “estan ordenats més aviat per tipus de vi i varietat, que no pas per ordre de denominacions d’origen”.

Cada vi va acompanyat d’una fitxa on hi consta les dades tècniques bàsiques, varietats, tipus d’elaboració, procedència, nota de tast i consells de maridatge.

L’Elisenda Albajes assenyala un gran mapa comarcal de Catalunya que hi ha a la paret i diu: “Podem situar cadascun dels productes que oferim al mapa, ho ensenyarem als clients, estrangers o locals, perquè puguin apreciar la riquesa i la varietat dels productes de totes les zones de la nostra terra”.

I és que ja se sap que una bona forma d’arribar al cor de la gent i fer que s’estimin les coses, és a través de l’estòmac, passant pel paladar.

Nou comentari