VadeVi
Torelló s’avança a Sant Jordi i regala la «Rosa d’Abril»
  • CA

Aquest migdia s’ha presentat a Barcelona la “Rosa d’Abril”, el nou vi rosat de can Torelló. Elaborat amb 50% de macabeu, 20% de sirà i 10% de malvasia, es tracta d’un producte molt especial que s’ha conreat en conversió a l’agricultura ecològica i en el qual, per tant, no s’ha utilitzat adobs ni productes de síntesi a la vinya.

L’acte de presentació, que ha tingut lloc al OneOcean Club de la Barceloneta, ha servit per a donar a conèixer les particularitats d’aquest producte que, segons expliquen, està inspirat en els rosers de la finca de Can Martí, d’on s’han obtingut les tres varietats per al cupatge. Aquests rosers es planten des de fa més de 100 anys a la finca com a prevenció per a la vinya. “Les roses actuen com a biosensors”, explicava Toni de la Rosa durant la presentació- “i ens serveixen d’alarma per a detectar possibles atacs o plagues que puguin afectar a la vinya”. I és que tant els pètals com les fulles dels ceps poden contraure les mateixes malalties causades per fongs, sent les primeres que mostren els símptomes de malaltia perquè són més sensibles que la vinya.

“Aquest nom, “Rosa d’Abril”, també s’inspira en la rosa com a símbol de l’amor”, afegia en Toni. I de fet, tot i que avui s’ha fet la presentació a la premsa, el llançament d’aquest nou producte es farà coincidint amb la fira d’Aimentària entre els dies 25 a 28 d’abril.

A partir d’una verema manual en caixes de 25kg, i un premsatge de totes les varietats juntes, d’aquesta primera anyada se n’han embotellat 4.800 ampolles de 75cl. i 430 màgnums.

Torelló, empresa de vins i caves del Penedes té el seu origen a les vinyes de Can Martí, finca que pertany a la família des de l’any 1395. Tot i així, si bé s’elaboren vins a la finca des de fa tots aquests anys, seria a la dècada dels 80 quan es va llençar al mercat el primer vi blanc embotellat amb la marca Torelló, el Blanc Tranquille. Des de llavors, han presentat Crisalys (monovarietal de xarel·lo), Vittios, blanc dolç de verema tardana; el rosat Petjades i el negre Raimonda, entre d’altres. Pel que fa als caves, aquest nou rosat se suma a productes tan reconeguts com el Torelló by Etsuro Sotoo Brut Gran Reserva, presentat al 2015, o el Gran Torelló Brut Nature Gran Reserva, entre molts d’altres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa