VadeVi
Torres reconeix els voluntaris que treballen contra el canvi climàtic
  • CA

Continuant amb la seva intenció de conscienciar la societat que cal actuar davant del canvi climàtic, Família Torres ha entregat els II Premis Torres & Earth al Voluntariat, que reconeixen les Agrupacions de Defensa Forestal i altres associacions per la seva tasca contra el canvi climàtic, ja sigui des de l’adaptació, la conservació de boscos, la prevenció d’incendis, la reducció de l’erosió dels sòls o la millora de la biodiversitat.

Enguany, els guardonats han estat l’ADF de Pla de Bages, l’ADF de Sant Martí de Tous i l’associació mediambiental La Sínia. L’entrega dels premis, presidits per Miguel A. Torres i presentats pel meteoròleg Tomàs Molina, es va celebrar aquest divendres 7 de juny al celler de Pacs del Penedès. Dels set projectes que s’havien presentat als premis, el jurat, format pel mateix Molina, els catedràtics Javier Martín Vide i Narcís Prat i David Saez i Joan Trench, representants del Secretariat de les Federacions d’Agrupacions de Defensa Forestal, n’han premiat tres, amb una aportació econòmica de 2.500€ el primer i 1.500€ els altres dos.

Una pota de la tasca de reducció i conscienciació del celler

Miguel A. Torres, president de Família Torres, ha agraït la participació de les ADF i associacions ambientals i ha recalcat la importància de mantenir els boscos nets per fomentar la biodiversitat i evitar incendis, per la qual cosa ha reclamat més ajuts a l’administració. Els guardons s’emmarquen en el programa Torres & Earth, impulsat pel mateix Miguel A. Torres el 2008 per tal de reduir les emissions de CO2 de l’empresa, una reducció que el 2021 es va calcular en un 35% per ampolla de la vinya al consumidor, en comparació a les xifres de l’any en què va començar el programa.

Miguel A. Torres, president de Família Torres | Torres
Miguel A. Torres, president de Família Torres, és l’impulsor de les iniciatives climàtiques del celler | Família Torres

A més de mitigar les seves pròpies emissions, el celler del Penedès també vol adaptar-se al nou escenari climàtic i conscienciar el sector i la societat davant la necesitat d’actuar, ja sigui organitzant jornades, reconeixent la tasca de proveïdors i altres col·lectius… És aquí, precisament, on entren en joc els Premis Torres & Earth al Voluntariat.

Tres projectes premiats

Enguany, el primer premi ha estat per a l’ADF del Pla de Bages i el seu projecte de construir dues microrescloses, una prova pilot que vol estudiar la viabilitat i l’eficàcia d’aquestes petites construccions a l’hora d’afavorir la biodiversitat dels boscos de ribera, reduir l’erosió del sòl i prevenir incendis forestals.

El segon ha estat per a l’ADF de Sant Martí de Tous (Anoia) i el projecte ‘Cap ésser viu sense aigua’ que vol protegir la fauna de la zona afectada per l’incendi del juliol de 2021, creant un abeurador de 1.000 litres de capacitat i un espai verd al voltant que acceleri la recuperació de la biodiversitat. Finalment, el tercer ha estat per a l’Associació Mediambiental La Sínia d’Altafulla, al Tarragonès, que amb el seu projecte ‘Territori Salamandra’ vol conservar aquest animal i altres amfibis i espècies de la conca del riu Gaià millorant els espais que habiten.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa