VadeVi
Torres reconeix els voluntaris que treballen contra el canvi climàtic

Continuant amb la seva intenció de conscienciar la societat que cal actuar davant del canvi climàtic, Família Torres ha entregat els II Premis Torres & Earth al Voluntariat, que reconeixen les Agrupacions de Defensa Forestal i altres associacions per la seva tasca contra el canvi climàtic, ja sigui des de l’adaptació, la conservació de boscos, la prevenció d’incendis, la reducció de l’erosió dels sòls o la millora de la biodiversitat.

Enguany, els guardonats han estat l’ADF de Pla de Bages, l’ADF de Sant Martí de Tous i l’associació mediambiental La Sínia. L’entrega dels premis, presidits per Miguel A. Torres i presentats pel meteoròleg Tomàs Molina, es va celebrar aquest divendres 7 de juny al celler de Pacs del Penedès. Dels set projectes que s’havien presentat als premis, el jurat, format pel mateix Molina, els catedràtics Javier Martín Vide i Narcís Prat i David Saez i Joan Trench, representants del Secretariat de les Federacions d’Agrupacions de Defensa Forestal, n’han premiat tres, amb una aportació econòmica de 2.500€ el primer i 1.500€ els altres dos.

Una pota de la tasca de reducció i conscienciació del celler

Miguel A. Torres, president de Família Torres, ha agraït la participació de les ADF i associacions ambientals i ha recalcat la importància de mantenir els boscos nets per fomentar la biodiversitat i evitar incendis, per la qual cosa ha reclamat més ajuts a l’administració. Els guardons s’emmarquen en el programa Torres & Earth, impulsat pel mateix Miguel A. Torres el 2008 per tal de reduir les emissions de CO2 de l’empresa, una reducció que el 2021 es va calcular en un 35% per ampolla de la vinya al consumidor, en comparació a les xifres de l’any en què va començar el programa.

Miguel A. Torres, president de Família Torres | Torres
Miguel A. Torres, president de Família Torres, és l’impulsor de les iniciatives climàtiques del celler | Família Torres

A més de mitigar les seves pròpies emissions, el celler del Penedès també vol adaptar-se al nou escenari climàtic i conscienciar el sector i la societat davant la necesitat d’actuar, ja sigui organitzant jornades, reconeixent la tasca de proveïdors i altres col·lectius… És aquí, precisament, on entren en joc els Premis Torres & Earth al Voluntariat.

Tres projectes premiats

Enguany, el primer premi ha estat per a l’ADF del Pla de Bages i el seu projecte de construir dues microrescloses, una prova pilot que vol estudiar la viabilitat i l’eficàcia d’aquestes petites construccions a l’hora d’afavorir la biodiversitat dels boscos de ribera, reduir l’erosió del sòl i prevenir incendis forestals.

El segon ha estat per a l’ADF de Sant Martí de Tous (Anoia) i el projecte ‘Cap ésser viu sense aigua’ que vol protegir la fauna de la zona afectada per l’incendi del juliol de 2021, creant un abeurador de 1.000 litres de capacitat i un espai verd al voltant que acceleri la recuperació de la biodiversitat. Finalment, el tercer ha estat per a l’Associació Mediambiental La Sínia d’Altafulla, al Tarragonès, que amb el seu projecte ‘Territori Salamandra’ vol conservar aquest animal i altres amfibis i espècies de la conca del riu Gaià millorant els espais que habiten.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa