Torres debat amb les boteries franceses questions mediambientals

També es va parlar de la tendencia a elaborar vins menys sobremadurats i més frescos

Foto de grup dels assistents a la trobada de Torres i els boters francesos. Foto: VADEVI.cat

La direcció tècnica dels cellers de Torres a Pacs del Penedès, Priorat i Jean Leon es va reunir dimarts passat 18 de desembre amb nou de les boteries franceses més significatives amb les quals treballa Torres. La trobada va servir, segons que informa Torres “per posar en comú bones pràctiques mediambientals i donar a conèixer a les boteries els interessos de Torres quant a reducció d’emissions de CO2”. Així, Torres els va presentar la seva actual política mediambiental i els va animar a implicar-se en els objectius de disminució de la petjada de carboni i l’extensió de l’ús de fusta provinent de boscos sostenibles.

Durant la trobada, es van tastar un Chardonnay 2012 i un Cabernet Sauvignon 2011, tots dos envellit en barriques de les boteries assistents. Els resultats d’aquest tast a cegues van revelar un alt nivell de qualitat de les bótes, així com “una àmplia paleta de matisos que ha de permetre als enòlegs un bon procés de selecció i barreja per als nostres millors cupatges”.

A continuació va tenir lloc un debat sobre les actuals tendències en l’estil dels vins cap a vins menys sobremadurats i més frescos, amb les conseqüents implicacions en les característiques de les barriques com a complement imprescindible en l’elaboració i criança.

Les boteries que van participar en la cita són: Dargaud & Jaegle Tonnelliers, Seguin Moreau Tonnelliers, Tonnellerie Demptos, Tonnellerie Doreau, Tonnellerie Nadalie, Tonnellerie Radoux, Tonnellerie Saury, Tonnellerie Taransaud i Tonnellerie Vicard. Per part de Torres, hi van assistir els enòlegs del celler de Pacs, Javier García-Créixens i Joan Calvet al costat del seu director tècnic, Josep Sabarich, a més del director tècnic de Priorat, Jordi Foraster, i el director tècnic de Jean Leon, Xavier Rubires.

Sobre Bodegas Torres

La família Torres disposa de vinyes a les denominacions d’origen Penedès, Conca de Barberà, Priorat, Jumella i Costers del Segre, i així com cellers al Penedès, Priorat, Ribera del Duero i Rioja. A Amèrica, posseeix celler i vinyes tant a Xile com a Califòrnia.

Nou comentari