VadeVi
Torres retira del mercat el San Valentín 2005, després que un ciutadà noruec hagi ingresat a l’hospital després de beure el vi

Bodegues Torres ha ordenat, com mesura de precaució, retirar el seu vi San Valentín 2005 del mercat espanyol i noruec, després de conèixer-se que un ciutadà de Noruega va haver de ser ingressat a l’hospital després de consumir la beguda, segons han assenyalat fonts de la companyia. Dissabte va ser ingressat a l’hospital d’Arendal on, segons diverses agències de notícies i mitjans de comunicació, evoluciona favorablement.

Bodegues Torres ha assegurat que no coneix més detalls sobre l’estat del pacient ni sobre les investigacions que està fent l’Institut Toxicològic d’Oslo. Tot i així, ha assegurat que si es demostra que el pacient ha estat enverinat amb cianur -com apunten alguns mitjans de comunicació- ha de ser perquè algú li ha afegit a l’ampolla, perquè “òbviament, el vi va sortir d’aquí sense cianur”. Com a mesura de precaució, Torres ha retirat totes les ampolles del San Valentín 2005 que “només s’ha comercialitzat a Espanya i Noruega”, expliquen. En total 1150 caixes, de les quals només 135 es van comercialitzar a Noruega.

La companyia, que a través d’un comunicat ja s’ha posat “a disposició de les autoritats sanitàries espanyoles i noruegues”, ha volgut deixar clar que el procés d’elaboració dels seus vins segueix “escrupolosament” totes les pràctiques enològiques per assegurar-ne la qualitat. És per això que alguns diaris ja apunten a un possible “sabotatge”.


El magatzem de Bodegues Torres a Vilafranca FOTO: TJERK VAN DER MEULEN /ARXIU


El vi San Valentín 2005, de Bodegues Torres, només s’ha comercialitzat a l’Estat espanyol i a Noruega FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa