VadeVi
Torroja potencia els seus vins amb la segona ‘Nit dels vins de Torroja’

Torroja del Priorat celebra aquest dissabte la segona Nit dels Vins, una trobada que aquest any farà èmfasi en les característiques dels vins que es produeixen en aquesta localitat. En aquest sentit, l’aposta de l’Ajuntament de Torroja i dels productors locals segueix la filosofia engegada pel Consell Regulador de la Denominació d’Origen Qualificada Priorat amb el seu projecte “Vins de Vila”, que permetrà que els productors puguin indicar en l’etiquetatge la vila de procedència del seu raïm, amb la intenció de reforçar els vincles del vi amb el seu territori d’origen.

La conferència que s’ha programat a les 17 h a càrrec del professor d’Enologia de la URV i director del panell de tast de la DOQ Priorat, Joan Miquel Canals, referma la intenció dels organitzadors de subratllar les especificitats locals i el caràcter propi dels diferents vins que es produeixen a la DOQ Priorat i dels vins de Torroja en particular. La conferència, que du per títol Els Vins de Finca i els Vins de Vila dins la DOQ Priorat, servirà per donar a conèixer amb més detall les implicacions que pot tenir la nova proposta de territorialització i subzonificació de la DOQ Priorat.

A les 18,30 h tindrà lloc un tast professional a cegues en què s’identificaran els trets més definidors de la tipicitat dels vins d’aquesta vila i a la nit, a partir de les nou del vespre, es donarà pas a les activitats més populars de la Nit dels Vins de Torroja, que l’any passat van tenir molt bona acollida, com ara el concurs de tastadors “Gran Repte 2009” i la degustació de vins amb música en directe.

Els tres guanyadors del concurs s’enduran una ampolla de cada un dels vins que hagin encertat, a més d’obsequis, descomptes per comprar vins i estades o sortides de cap de setmana. El primer premi està valorat en 350 euros, el segon en 250 i el tercer en 150 euros. D’altra banda, entre els assistents a la degustació, per la qual cal comprar un tiquet de tast que costa 6 euros, se sortejarà un lot de vins de Torroja

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa