VadeVi
Tot i més sobre el món del vi es debatrà a Girona en el Fòrum Gastronòmic

El Fòrum Gastronòmic de Girona crea, en totes les edicions, un veritable univers del vi, destinant-hi espais i activitats. Les jornades són per a professionals de tota mena: enòlegs, viticultors, mestres cellerers, cavistes, sommeliers, cambrers, distribuïdors, crítics, experts i apassionats.

A cada edició, el món del vi gaudeix d’un seguit de sessions, en format de classe, taula rodona, diàleg o tast, conduïdes per experts i especialistes de cadascun dels temes escollits. El Fòrumvi es fa ressò de les tendències d’actualitat. Aquest any, hi haurà especial atenció a tots aquells aspectes de la viticultura sostenible, donant la paraula a un ampli ventall de propostes que van dels vins naturals als ecològics o biodinàmics.

El Mercat del Vi és un espai en el que els petits productors mostraran i comercialitzaran els seus productes. Tanmateix, una de les novetats de 2011 és l’Aula del Vi, ubicada al Mercat del Vi i amb una capacitat per a 30 persones, on els expositors podran realitzar presentacions i demostracions. Es tracta d’una oportunitat única per consolidar la imatge de marca durant la participació al Fòrum.

A l’Aula del Vi es faran tasts de vins dolços del Rosselló i xocolates PerpignanMediterranée. El Rosselló és terra de vins dolços per excel·lència, Ribesaltes, Banyuls i Maurí són noms mítics que formen parella indissoluble amb la xocolata a l’enogastronomia dolça.

També es parlarà de vins elaborats amb varietats retrobades als Països Catalans, de vins singulars, d’autor, fruit del terroir i la innovació, de varietats autòctones de vinyes velles, elaborats seguint preceptes de la viticultura sostenible.

Hi haurà també una sessió dedicada al cava i els seus maridatges, amb Agustí Torelló Mata. Els factors que marquen la diferència, la criança i el licor d’expedició seran el fil conductor del tast.

Josep Roca (El Celler de Can Roca, Girona), farà un tast únic de vins amb valors sostenibles, elaborats sota els preceptes de la biodinàmica o de l’agricultura
ecològica. “Vins naturals i de pagès, la senzillesa del terroir. Vins que han estat creats i elaborats per homes i dones de manera tradicional, i que avui representen una manera d’entendre el vi i el seu futur global”, es llegeix en el programa.

No mancaran les sessions dedicades al suro, un producte natural, ecològic, renovable i reciclable. De la mà de l’Institut Català del Suro, Cuina de l’Empordanet i Vins i Licors Grau, es coneixeran els diversos tipus i es tastaran grans productes gastronòmics tapats amb aquest producte.

I no cal oblidar el Concurs al Millor Sommelier Català 2011, organitzat per l’Associació Catalana de Sommeliers. La disputaran un total de 20 finalistes. La final se celebrarà el dimecres 23 de febrer a la sala de cambra de l’Auditori. Es tracta d’una prova pràctica en la que els finalistes s’enfronten a quatre proves. Un cop finalitzada la deliberació del Jurat es procedirà al lliurament de premis.


Última edició del Fòrum Gastronòmic de Girona. FOTO: Fòrum Gastronòmic de Girona

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa