Totes les DO catalanes pugen el seu consum a Catalunya tret d’Empordà i Penedès

El consum del vi català puja a Catalunya en general, però més a restaurant que a botigues

copes de vi

L’informe Nielsen sobre el consum de vi presentat per l’Incavi el passat dimecres mostra que el vi català es va fent un lloc al mercat intern amb un lleuger increment respecte al 2016. Una de les dades més rellevants és que per primer cop totes les denominacions d’origen catalanes són les més escollides als restaurants.

Pel que fa les denominacions, tot i que les que no són catalanes l’INCAVI no especifica quines són, les xifres en general apunten que totes les denominacions catalanes pugen, tret de l’Empordà i el Penedès.

Així per denominacions, en primera posició en trobem una de forana, amb un volum del 27’13%, seguida de la DO Catalunya, amb un 11’79% que puja 1’25 punts, i la DO Penedès amb un 10’91% que baixa 0’91 punts.

La quarta, cinquena, sisena, i setena posició són per denominacions no catalanes i no és fins a la vuitena posició que trobem la Terra Alta, amb un 3’45% que puja 1’18 punts. Seguida de Costers del Segre amb un 2’70% que puja 0’03 punts i Montsant amb un 2’39% que puja 0’36 punts.

El lloc, 11 i 12 són de nou per vins de denominacions d’origen foranes i en el 13 hi ha Priorat amb 1’68% que puja 0’43 punts.

La següent denominació d’origen catalana no la trobem fins a la posició 18 que és la DO Empordà que és l’altra que baixa lleugerament. Amb un 1’35% pel que fa a la quota de volum i un descens de 0’24 punts.

Finalment de la llista proporcionada per l’INCAVI que recordem s’extreu de l’informe Nielsen sobre el consum de vi, en la posició 23 hi ha la DO Tarragona, amb una quota de volun del 0’55%, que puja un 0’24 punts.

Pel que fa a les botigues, la DO que més es ven és Penedès, seguida de Catalunya molt de prop i ja més lluny Terra Alta, Costers del Segre, Montsant, Empordà, Priorat i Alella.

En canvi als restaurants la llista canvia. A dalt de tot hi trobem la DO Catalunya, amb més de 2’5 punts de diferència amb Penedès que és la següent DO. Després hi apareixen montsant, Costers del Segre, Priorat, Terra Alta, Empordà, Tarragona, Conca de Barberà i Pla de Bages.

Comentaris

    Orni 26 de Febrer de 2018 16:16
    Encara hi ha 'indepes' que compren productes del país que té els Jordis, en Forn i en Junqueras a la garjola.
    Enric Castellnou 26 de Febrer de 2018 17:39
    Vaig viatjar per França. A tots els restaurants el primers vins de la carta eren els de la zona. I aquí encara no?
    JUSEPH 26 de Febrer de 2018 18:24
    El problema a el Penedes es Freixenet.
    Josep 26 de Febrer de 2018 20:19
    I pel que fa als preus mitjos per ampolla venuda, també serà bo coneixes i si pujan o baixen .
    Xavier M. 27 de Febrer de 2018 13:33
    Seria interessant conèixer les dades per demarcació. I si fos per comarca ja seria més que interessant.

Nou comentari