Els treballadors de Codorníu faran vaga indefinida a partir del 8 d’abril

D'aquesta manera rebutgen l'Expedient de Regulació d'Ocupació que preveu l'acomiadament de 79 persones

El sindicat CCOO ha anunciat una sèrie de protestes per denunciar “el posicionament immobilista de la direcció de Codorníu Raventós” en la negociació en la negociació de l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) per acomiadar 79 empleats de diverses seus de la firma. La primera serà una aturada dimecres dia 3 d’abril i una vaga indefinida a partir de dia 8 d’abril “amb l’objectiu de desbloquejar el conflicte” expliquen en un comunicat.

El grup Codorniu va presentar l’ERO aquest mes de març i el va justificar per la “necessitat de reajustar totes les àrees de negoci”. La cavista preveu acomiadar 43 persones del centre de producció de Sant Sadurní d’Anoia, 10 del celler Raimat de Lleida i 26 de les oficines d’Esplugues de Llobregat.

Actualment, la companyia té una plantilla de 700 treballadors. La reestructuració arriba nou mesos després que el fons nord americà Carlyle comprés la majoria d’accions de Codorniu i quan fa menys de dos anys del primer ERO de l’empresa. La companyia va emmarcar els acomiadaments en un pla estratègic per “recuperar el creixement històric” de la firma, “guanyant eficiència i donant solidesa a les àrees de negoci de més valor”.

Els representants dels treballadors també han anunciat mobilitzacions que es realitzaran a partir de dimecres 3 d’abril.

Comentaris

    ferran 27 de Març de 2019 11:32
    Fa temps que he deixat de consumir Codorniu, o d’altres cellers que de manera obscena llepen el cul al règim..Hi ha una gran quantitat de petits cellers que fan xampanys, vins i cerveses d’altíssima qualitat..El mateix passa amb productes hortícoles que venen del sud d’espanya plens de química que són una autèntica merda.. Hi han alternatives com el kilòmetre cero.
    Anònim 27 de Març de 2019 11:37
    Això és lo que te que fer el poble independent per marxar d,Espanya

Nou comentari