VadeVi
Els treballadors de Codorníu ja tenen conveni col·lectiu i els de Freixenet el negocien

!--akiadsense-->

CCOO sindicat majoritari a Codorníu ha arribat a un acord sobre el conveni col·lectiu amb la companyia. L’acord estableix uns increments salarials que repercutiran de manera lineal al conjunt de la plantilla, amb la creació d’una tercera paga que s’abonarà el mes d’octubre i que serà de 620 euros el 2019, 1.340 euros el 2020 i 1.860 euros el 2021. Un altre aspecte destacat és la reducció de 8 hores de la jornada laboral anual, que passarà de 1.760 a 1.752 hores anuals.

Pel que fa a Freixenet, el conveni que afecta un miler de treballadors encara s¡està negociant amb el sindicat que té una representació del 99%.

Encara en el sector de les bombolles aquest divendres CCOO d’Indústria de Catalunya, ha signat el Conveni sectorial de vins escumosos i cava de Catalunya, amb una vigència de tres anys (2018-2020), que aquest dijous va ser ratificat per UGT-FICA.

CCOO fa una valoració positiva del conveni acordat. En un comunicat asseguren que “suposa l’inici de la recuperació del poder adquisitiu dels treballadors i treballadores del sector cava, així com la millora de les seves condicions laborals i socials”.

Així mateix, des del sindicat es reafirmen en “la necessitat de potenciar el sector amb la creació d’una mesa sectorial del cava que ens permeti abordar una estratègia conjunta per potenciar un sector i un producte molt arrelats al territori, d’elaboració molt complexa i amb una qualitat excepcional”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa