Tretze cellers catalans, viatjaran a Nova York el proper 18 de març per presentar els seus vins al sector vinícola nord-americà. El Saló dels Nous Valors del Vi Espanyol i els Millors Vins d’Espanya, impulsat pel Grup Peñín, arriba a la tercera edició. Se celebrarà museu d’Història Natural de Nova York i s’adreça a distribuïdors, somelliers i periodistes especialitzats. L’objectiu és “crear imatge i buscar importadors a Estats Units pels cellers que no en tinguin”, segons expliquen fonts del grup. La idea va sorgir ara fa tres anys, en veure que “hi havia un buit en el panorama nord-americà i que molts petits cellers volien exportar producció i no sabien com fer-ho”, expliquen.

Els cellers catalans que hi seran representats són Álvaro Palacios, Castell del Remei-Cervoles, Castell Sant Antoni, Celler Pardas, Celler Piñol, Combier-Fischer-Gerin, DG Viticultors, Ferrer Bobet, Gramona, Portal del Montsant, Vinya L’Hereu de Seró, Vinyes del Terrer i Vinyes Domènech.

Alguns d’ells ja hi havien participat en les dues edicions anteriors, però per d’altres és la primera vegada. Pere Canals, propietari de les caves Celler Sant Antoni és un dels que viatjarà a Estats Units per participar per primera vegada en aquest saló. “Ens hi havien convidat altres vegades, però és el primer cop que hi anem perquè ara ja tenim importador allà”. Canals considera que “és una bona oportunitat per donar-se a conèixer als que després seran els prescriptors”. Reconeix que, ara mateix el volum de vendes de Castell Sant Antoni als Estats Units és “insignificant”, sobretot perquè es dirigeixen a establiments d’alta restauració i botigues selectes, però espera que aquest saló pugui ser un trampolí. “La possiblitat d’estar en contacte directe amb els sommeliers i les botigues especialitzades i explicar el projecte i el producte” és el que més es valora des del celler Ferrer Bobet que assistirà també per primera vegada en el Saló.

La novetat d’enguany és la selecció dels millors vins de l’Estat. A diferència, de les dues edicions anteriors, en què només es presentaven novetats, aquest any també viatjaran a Nova York vins consagrats, amb més de 92 punts a la Guia Peñín.

De moment, 300 professionals n’han confirmat l’assistència, segons una portaveu del Grup Peñín. Això significa que ja s’ha superat la participació de les dues edicions anteriors i, es preveu, que a participació pugui arribar fins a 500 persones.


Ja hi ha 300 persones apuntades al Saló FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa