VadeVi
Un cotxe s’encasta contra la seu de la DO Empordà
  • CA

Aquesta matinada ha tingut lloc un greu accident a Figueres que ha deixat quatre persones ferides de diversa consideració, evacuades ràpidament pel SEM a l’hospital de la capital empordanesa.

El sinistre ha tingut lloc a la Plaça del Sol després que el vehicle impactés contra l’actual seu de la Denominació d’Origen Empordà, ubicada precisament a la rotonda central de la plaça. L’entitat del vi empordanesa s’hi va instal·lar a primers d’abril de l’any passat, després de signar un acord amb l’Ajuntament de Figueres que els en cedeix l’ús durant els propers cinc anys. L’edifici havia estat antigament seu de l’Oficina de Turisme de la ciutat.

Segons ha pogut confirmar Vadevi amb la DO, l’impacte ha estat considerable ja que malgrat les peces de fusta exteriors han pogut amorteïr una mica el cop, fins i tot s’ha esquerdat una mica la paret i hi ha hagut diversos vidres trencats. Segons les mateixes fonts, les portes de l’entitat obriran demà amb normalitat, però amb el pensament en la millora de les persones afectades en el sinistre, a qui desitgen una ràpida recuperació.

Els Bombers ha compartit a les xarxes detalls de les tasques de rescat que han hagut de dur a terme per poder atendre els ferits al sinistre, per al qual han rebut l’avís a les 2:41h de la matinada.

L'alcaldessa de Figueres va lliurar al president DO Empordà la clau de la nova seu del Consell Regulador
L’alcaldessa de Figueres va lliurar al president DO Empordà la clau de la nova seu del Consell Regulador

El canvi de seu buscava major espai i més visibilitat pels vins

La Denominació d’Origen Empordà va decidir canviar de seu per poder disposar de més espai i portar-hi a terme activitats de cara al públic i donar més visibilitat als vins empordanesos.

L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, deia en el moment del lliurament de la “clau” que la cessió d’aquest espai té per objectiu “donar visibilitat i per promocionar el producte de proximitat que ens diferencia, que és el vi i l’oli de l’Empordà”. “El que vol evidenciar, continuava Lladó, és aquesta complicitat en què el producte referent i singular ens ha d’ajudar a repensar el model turístic de la ciutat de Figueres i de la comarca de l’Alt Empordà”.

El president de la DO Empordà, Xavier Albertí, manifestava que aquest nou acord reforça la relació històric del Consell Regulador i la ciutat, “un matrimoni’ amb més de 50 anys de complicitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa