Us imagineu fer-vos el vostre propi cava? Tampoc és tan difícil. És possible, i molt a prop de casa, al cor del Penedès, a Avinyó Nou, gràcies a dos joves Èric Enguita i Ignasi Romeu. A Can Batlle es pot escollir el cupatge, el temps de criança -des dels nou mesos fins a un gran reserva-, el tipus d’ampolla (clàssica, especial, de 75 cc o màgnum). Fins i tot es pot personalitzar l’etiqueta i els materials d’embalatge.

La idea va sorgir el 2004 i ara està plenament consolidada. Els seus promotors destaquen que es van ajuntar tres elements: un lloc màgic com es la masia mil·lenària de Can Batlle, una tradició vinícola familiar que se’n va fins el segle XV, i dos joves amb ganes d’experimentar amb nous mons empresarials. “El sector estava totalment explotat i s’havia de buscar una altra cosa”, afirma Enguita, “cercar una oportunitat de mercat.”. Hi havia molta gent a fer-se el producte amb les seves mans. Recorden que van ser pioners i no ho van tenir gens fàcil en els primers moments, sobretot per la manca de comprensió de gent del ram. Ara, Artcava ha aconseguit un bon nombre de clients, entre particulars i empreses, i qui ho prova repeteix. Els dos emprenedors procedeixen de famílies amb llarga tradició i des de petits havien vist els seus pares elaborar cava.

La proposta de cap de setmana passa també per un aparcament gratuït de caravanes per a tothom que ho vulgui, visiti o no la cava.


Web d’Articava

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa