VadeVi
Un total de 16 empreses agroalimentàries catalanes viatgen a Sao Paulo i Rio de Janeiro

El Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR), a través de l’empresa pública Promotora d’Exportacions Catalanes (PRODECA), organitza, en col·laboració amb la Cambra de Comerç i Indústria de Lleida, una missió comercial al Brasil, del 21 al 26 de novembre. Un total de 16 empreses catalanes del sector de l’agroalimentació participen en aquest viatge, que té com a objectiu l’establiment de contactes comercials amb importadors i distribuïdors de les ciutats brasileres de Sao Paulo i de Rio de Janeiro.

En l’organització d’aquesta actuació, s’ha preparat agendes individualitzades per a les empreses amb l’objectiu de mantenir entrevistes amb importadors i distribuïdors dels seus productes. A més, s’ha organitzat visites a diferents punt de venda per tal de conèixer l’oferta de la competència i les presentacions de diferents productes alimentaris en els canals de distribució.

Empreses catalanes agroalimentàries participants:
Argilés Disseny i Fabricació / maquinària hortofructícola / Miralcamp (Pla d’Urgell)
Badia Vinagres / vinagres / Mollerussa (Pla d’Urgell)
Barrufet / peix i marisc / Barcelona
Beveland / licors / Sant Joan les Fonts (Garrotxa)
Biovert / fertilitzants fruiters / Corbins (Segrià)
Blau Nou / vi / Sant Martí Vell (Gironès)
Cellers Sant Rafel / vi / Tarragona
Embotits Artesans Monts / embotits / St. Joan de les Abadesses (Ripollès)
Fruits de Ponent / fruita dolça / Alcarràs (Segrià)
Leng d’Or / additius per a snacks / Castellbisbal (Vallès Occidental)
Mataderos industriales Soler / embotits / Girona
Mont Marçal / cava / Castellví de la Marca (Alt Penedès)
Producció Ecològica Roca Cabrera / oli d’oliva / Xerta (Baix Ebre)
Roqueta Origen / vi / Sant Fruitós de Bages (Bages)
Trecoop / fruita dolça / Sudanell (Segrià)
Unió Agrària Cooperativa / oli d’oliva, fruita seca, vi i cava / Reus (Baix Camp)

Brasil, amb 175 milions d’habitants, és un dels principals productors agroalimentaris. Exerceix de motor del Mercosur, és la primera economia del continent sud-americà i la vuitena del món. La seva taxa de creixement prevista per l’any 2010 se situa en el 5%, i el creixement del darrer trimestre ha estat d’un 9%, amb una inflació controlada al voltant del 4,40%.

L’excel·lent posicionament dels productes i empreses europees en la ment del consumidor, el consum creixent i el consumisme accentuat, sobretot en àrees urbanes, així com l’acceptació de tendències de consum provinents de l’exterior, entre d’altres, fan de Brasil un mercat creixent objectiu per a les empreses agroalimentàries catalanes.

És per això que PRODECA col·labora amb la Cambra de Comerç i Indústria de Lleida per a l’organització d’aquest viatge de negocis, on les empreses agroalimentàries catalanes poden establir contactes comercials amb professionals de les dues principals ciutats econòmiques de Brasil.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa