Poc abans que el director de l’Incavi, l’alcalde de Sabadell, la presidenta del Consorci de Turisme del Vallès Occidental, el regidor de Comerç i diversos representants de Fira Sabadell inauguressin oficialment la segona edició de CataVins, els primers visitants han començat a passejar pel recinte del carrer Tres Creus descobrint totes les ofertes que hi ha entre els 110 cellers representats al certamen i el programa d’activitats que s’ha preparat per l’ocasió.

“Avui ens costa admetre que el vi és un element normal a les taules catalanes”, ha explicat el director de l’Institut Català del Vi i la Vinya (Incavi), Oriol Guevara, reivindicant alhora l’objectiu de la fira: acostar l’enologia i tots els productes que giren al seu voltant a la ciutadania de Sabadell i municipis de l’entorn. Dit i fet. José Maria Hidalgo reconeixia que havien parlat amb els companys de feina de CataVins i havia enredat a un amic per venir des de Santa Perpètua de Mogoda fins al carrer Tres Creus. “L’any passat ja vaig venir i ara ja sé a quines activitats intentaré assistir”, comentava Rosa Maria des de la primera fila del tast de vins dirigit pel president de l’Associació de sommeliers de Barcelona, Josep Baeta. El mestre ha estat l’encarregat d’encetar les propostes que es faran durant tot el cap de setmana. Passejant amb els seus fills hi havia Josep Maria Martínez de Terrassa, qui havia conegut la fira a través d’Internet “i vaig aprofitar per aconseguir entrades”.

Poc després, el tastavins més mediàtic del país, Marcel Gorgori, afirmava que es sentia “bastant astorat” tornant a CataVins, “l’any passat va ser un èxit de públic [16.000 persones] i quan fa menys d’una hora que s’han obert les portes ja hi ha un munt de gent passejant amunt i avall”. També deia que “la bona experiència de l’edició anterior m’ha fet tornar”.

Sensació d’èxit
“Aquesta segona edició de CataVins ja és un èxit”, certificava l’alcalde, Manuel Bustos, mentre donava el tret de sortida a la fira. I és que ningú amagava el somriure quan en el context econòmic actual s’ha hagut d’instal•lar una carpa annex als 3.200 metres quadrats de Fira Sabadell per poder encabir tots els qui volien participar en la iniciativa, des de cellers, empreses d’embotits i gremis i grups d’hostaleria fins a botigues de xocolata o de complements tèxtils i ornamentals amb el món del vi de leitmotiv.

Entre tota l’oferta, fins i tot es pot trobar un estand en el que es comercialitza un alcoholímetre per instal•lar a bars i restaurants i Rebootizer, el digestiu que es ven des de fa 15 dies per ajudar a fer baixar els efectes de l’alcohol en 30 minuts, això sí, si com a molt les copes es poden comptar amb els dits d’una mà.

CataVins estarà obert fins diumenge al públic en general de les onze del matí a les nou del vespre, continuant la celebració al local Kräsna, molt poper al recinte del carrer Tres Creus. Dilluns també obrirà les portes, però només per a professionals.


Marcel Gorgori amb l’alcalde de sabadell, Manuel Bustos, i al fons, Oriol Guevara, director general de l’Incavi Foto: Zelma Gutiérrez

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa