Unió de Pagesos acusa Agricultura de frenar la producció ecològica

El sindicat denuncia que el departament no ha obert a nous beneficiaris els ajuts agroambientals del 2012

El sindicat agrari Unió de Pagesos ha denunciat que el departament d’Agricultura no ha obert a nous beneficiaris els ajuts agroambientals a l’agricultura ecològica ni els ajuts de foment a la ramaderia ecològica en la convocatòria del 2012 dels ajuts associats al contracte global d’explotació, que s’han fet públics aquesta setmana.
Pedr mitja d’un comunicat, el sindicat ha advertit que amb aquesta decisió Agricultura incompleix els acords aprovats pel ple del Parlament de Catalunya en el debat monogràfic que el 2010 es va celebrar sobre el sector, i que van tenir el vot a favor de Convergència i Unió. Aquests acords instaven a “continuar potenciant l’agricultura ecològica a Catalunya”, a “fomentar la producció de farratges i cereals ecològics per poder tancar el cicle de la producció ramadera ecològica” i a “millorar els ajuts de les mesures agroambientals i de benestar animal destinades al foment de la producció agrària ecològica”, a més d’assegurar “una execució anual òptima del PDR 2007-2013”. Unió de Pagesos recorda que l’execució real del PDR no arriba ni al 50% de l’execució de les mesures agroambientals quan ja s’hauria d’haver arribat al 71,43% l’any 2011.
Unió de Pagesos considera que els ajuts de foment a l’agricultura ecològica haurien de ser prioritaris, ja que estan cofinançats per l’Estat (9%) i la Unió Europea (75%) i que per cada euro que s’estalvia el Departament la pagesia en perd 6,25. Per al sindicat, aquest no és un bon exemple de gestió econòmica ja que fa perdre uns recursos a la pagesia que no surten dels pressupostos de la Generalitat.
El sindicat també considera que Agricultura, amb la decisió de no obrir aquests ajuts a nous beneficiaris vol frenar l’expansió de la producció ecològica a Catalunya.

Nou comentari