VadeVi
Unió de Pagesos anuncia mobilitzacions a Vilafranca per reclamar preus justos per als viticultors

Unió de Pagesos ha convocat una tractorada pel proper 22 d’agost a Vilafranca del Penedès per reclamar que es duguin a terme mesures immediates per combatre la situació de crisi que travessa el sector vitivinícola i per reclamar preus justos per als productors de raïm. El 18 d’agost s’ha convocat una assamblea informativa a Vilafranca per exposar la situació que pateix el sector.

El sindicat reclama una destil·lació de crisi per eliminar excedents i, en aquest sentit, critica l’actitud del Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí, que va perdre l’oportunitat de destinar fons europeus a la destil·lació. Unió de Pagesos considera aquesta mesura necessària perquè el sector pugui plantar cara a la crisi que pateix “a causa dels excedents de vi i l’estoc de la campanya anterior”.

Així ho han anunciat aquest dimarts en roda de premsa el responsable nacional del sector de la vinya i el vi Joan Santó i també el coordinador comarcal de la Unió de Pagesos a l’Alt Penedès Josep-Joan Saumell i el membre de l’executiva nacional del sector Josep Marrugat.

Unió de Pagesos demana també actuacions concretes i urgents sobre les vinyes i el suport de l’Administració a la comercialització dels productes del sector per garantir els preus justos.

Preus justos pels pagesos
D’altra banda, segons el sindicat, si els preus del raïm no són justos, tampoc ho són els d’altres productes agraris. Per això el sindicat ha convocat dues tractorades per aquest dimecres al matí. Una sortirà de Valls i una altra de Reus i les dues arribaran a Tarragona, on es llegiran parlaments davant la Delegació del Govern.

Amb el lema Volem preus justos al camp i a la ciutat, el Govern no es mou la pagesia no s’atura, el sindicat vol denunciar els baixos preus imposats als productors agrícoles i ramaders per part de la gran distribució i l’agroindústria; així com la manca d’implicació per part dels governs català i espanyol i una “deficient Política Agrària Comuna, ja que no conté mecanismes de gestió del mercat”.


Unió de Pagesos ha fet diversos actes de protesta per la situació del sector vitivinícola FOTO: ALBERT LABERT

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa