VadeVi
Unió de Pagesos ha presentat denúncia per publicitat enganyosa d’un vi d’agulla que es ven com a cava a Lidl

Unió de Pagesos de Catalunya convoca per aquest dimecres a les 11 del matí una acció davant el centre comercial Lidl de Vilafranca del Penedès. L’objectiu és fer pública una denúncia presentada per publicitat enganyosa contra aquest centre. El motiu és que, segons el sindicat, Lidl ha anunciat la venda d’un vi d’agulla elaborat a Alemanya com si fos cava.

Segons explica Unió de Pagesos “en la publicitat del centre apareix, en l’etiqueta frontal de l’ampolla ‘Vino frizzante’, i en la contraetiqueta ‘Vino de aguja obtenido en Alemania a partir de uvas cosechadas en Italia’, mentre al tiquet de venda el producte apareix com ‘Allini cava Sanglio’, i al fulletó publicitari de l’establiment ‘Sangiovese cava rosado seco’ “.

Unió de Pagesos ha presentat una denuncia a l’Agència Catalana de Consum perquè iniciï les actuacions necessàries per aclarir els fets i, a la vegada, ha informat al Consell Regulador del Cava d’aquesta promoció presumptament fraudulenta.

El sindicat considera que aquests fets suposen la vulneració de l’article 8 de la Llei 3/1993, de 5 de març, de l’estatut del consumidor quan a la veracitat de la informació, motiu pel qual demana que s’apliqui el previst quan a infraccions i sancions sobre frau i engany, sobre la disciplina del mercat i de defensa dels consumidors i usuaris.

L’acte de demà dimecres s’emmarca dins de la campanya de preus justos al camp i a la ciutat que fa el sindicat. Està previst repartir fulletons informatius sobre aquesta publicitat de Lidl. A l’acció hi assistirà el responsable nacional del sector de la vinya i el vi de la Unió de Pagesos, Joan Santó i també el responsable de sectors vegetals de la Comissió Permanent d’Unió de Pagesos, Josep Carles Vicente i el coordinador comarcal de l’Alt Penedès del sindicat, Josep-Joan Saumell.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa