VadeVi
UP demana a Recoder que s’agilitzin els pagaments per les expropiacions

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, va mantenir a una trobada amb els representants de la Unió de Pagesos, en la qual va participar el coordinador nacional del sindicat, Joan Caball, la responsable de Política Territorial del sindicat, Maria Rovira, i els membres de la Comissió Permanent. Els representants de la Unió de Pagesos van demanar que s’agilitzin els pagaments als pagesos i pageses afectats per expropiacions, que es faci efectiu ja el compromís d’elaborar una Llei d’Espais Agraris de Catalunya que en garanteixi la seva protecció i que el Departament faciliti a nivell urbanístic l’adequació de les granges a les noves directives europees de benestar animal.

Pel que fa als pagaments pendents per expropiacions a Catalunya, el Departament de Territori i Sostenibilitat ha comunicat que no farà efectius fins que no hi hagi els pressupostos de la Generalitat aprovats. Unió de Pagesos va recordar que hi ha pagaments pendents per les expropiacions a les variants de Piera, de Sant Sadurní; a les carreteres d’Ulldecona-Tortosa, Horta-Xerta, C-31 La Tallada d’Empordà-Torroella de Fluvià, C-154 Olost-Olvan, C-55 Santa Susanna-Riner i ronda sud d’Igualada, entre d’altres. Unió de Pagesos també va plantejar el retard en el tancament dels mutus acords a les finques agràries afectades per les expropiacions de les obres de les carreteres C15-C37 (Eix Diagonal), que inclouen els trams entre Vilanova i la Geltrú-Vilafranca del Penedès-Igualada-Manresa, i les comarques de Garraf, Alt Penedès, Anoia i Bages. Així com, l’estat de les expropiacions a la C-25 Eix Transversal (Cervera – caldes de Malavella), C-51 (Albinyana – Valls), la variant de les Borges del camp, el tancament de la Ronda Sud de Lleida i la variant de Vilanova de la Barca i Térmens, entre d’altres.

Unió de Pagesos també va recordar al conseller que durant el debat d’investidura el President Artur Mas es va comprometre a fer efectiu l’acord del Parlament de Catalunya del 14 d’abril de 2010 d’elaborar una Llei d’Espais Agraris que els preservi, ordeni, planifiqui, gestioni des d’una perspectiva agrària.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa