VadeVi
La URV i Terradinàmica becaran el millor treball en biodinàmica

La Universitat Rovira i Virgili i Terradinàmica, associació agrícola biodinàmica de Catalunya, han signat un conveni de col·laboració que té per objectiu potenciar, donar a conèixer la biodinàmica. Pretenen, doncs, unir sinergies entre l’àmbit universitari, la comunitat científica i l’associació i les empreses que en formen part per ser més útils als alumnes de la facultat d’enologia, oferint-los pedagogia, coneixement i la possibilitat de fer pràctiques a les empreses que practiquen aquesta agricultura respectuosa.

Miriam Lampreave, professora del Grup de Viticultura; Francesc Suriol, president de Terradinàmica i Manuel Suárez, degà de la facultat d’Enologia | Foto: Javi Jurio

Una beca remunerarà el millor treball

Entre les accions previstes en el marc d’aquesta col·laboració cal destacar que Terradinàmica crearà una beca remunerada per aquell alumne que faci el millor treball de final de grau en matèria de biodinàmica. L’objectiu és créixer en coneixement i en sinergies, i una manera de fer-ho és a través d’incentivar-ne l’estudi. També s’ha proposat de poder fer xerrades i sessions sobre què és la biodinàmica a càrrec de professionals agrícoles amb d’experiència en aquest camp que puguin ajudar als estudiants a conèixer millor aquest tipus d’agricultura.

En aquesta línia, el conveni marc també permetrà que els alumnes interessats puguin fer les pràctiques extracurriculars en alguna de les empreses associades a Terradinàmica per poder aprofundir encara més en aquest món. Així mateix, els estudiants que ho desitgin també podran participar en les trobades de preparats biodinàmics que l’entitat organitza dos cops a l’any, a la tardor i a la primavera.

Terradinàmica és una entitat constituïda el 2008 i està formada, diran, per “agricultors conscients” que troben en l’agricultura biodinàmica aquella forma de participar en la natura –que de forma intuïtiva ja practicaven els agricultors del segle XIX i anteriors–, i que arrenca de forma conscient de les bases de coneixement establertes per Rudolf Steiner.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa