VadeVi
La vaga dels pagesos del cava vol paralitzar la verema aquest dijous
  • CA

!--akiadsense-->

Tot està a punt per la vaga d’aquest dijous en la que els viticltors del cava volen visibilitzar i denunciar el que consideren un preu abusiu a la baixa en la compra del raïm per part de les grans empreses. El motiu principal d’aquesta protesta que pretén ser un gest simbòlic, és l’oferta de pagar 0’30 euros per quilo de raïm, una baixada que situa el preu a l’oferta que es feia l’any 1998.

Unió de Pgesos, Jarc i Viticultors del Penedès han convocat per això la vaga de demà en la que demanen a pagesos que ni cullin ni lliurin raïm. A l’espera de saber quina incidència tindrà aquesta protesta pel que fa a la participació, Covides ha anunciat que s’adhereix a la protesta i els dos grans cellers, Freixenet i Codorníu, tancaran les seves portes aquest dijous i no rebran raïm.

Des de la patronal ja es va anunciar però, que un dia de vaga tindrà una afectació mínima pels cellers. Sigui com sigui els viticultors creuen que aquest ha de ser un punt d’inflexió per tal de visibilitzar un problema que no és conjuntural sinó que consideren estrcutural i que s’ha de resoldre des de l’arrenl.

Aquesta serà la tercera protesta des de l’inici del mes d’agost.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa