VadeVi
La Verema Solidària finançarà projectes educatius, socials i terapèutics del Penedès i el Garraf
  • CA

Càritas Sant Feliu de Llobregat i l’Associació de Familiars i Afectats per Malaltia Mental del Garraf (Afammg) són les dues entitats seleccionades pel jurat dels primers Premis Verema Solidària. Ambdues seran beneficiàries de la campanya de micromecenatge i de l’acció col·lectiva que es durà a terme el dissabte 2 d’octubre a les vinyes de Finca Parera (Sant Llorenç d’Hortons) sota el lema “Talla amb la pobresa”.

La campanya s’ha fixat com a objectiu aconseguir 10.000 euros, dels quals el 80% es destinaran als projectes guanyadors dels Premis i a formació en captació de fons per a entitats socials del Penedès i el Garraf seleccionades. La resta cobrirà costos d’estructura i de la plataforma de micromecenatge Goteo. L’aportació econòmica a les entitats els permetrà seguir promovent iniciatives per combatre la pobresa i l’exclusió social entre escolars amb pocs recursos que necessiten suport educatiu i persones amb malaltia mental que reben teràpia en un hort, respectivament.

El jurat, format per representants de la Taula del Tercer Sector, l’administració local, l’entitat Responsabilitat Global, Finca Parera i Impulsa Fundraising, ha valorat de totes les candidatures presentades cinc aspectes: l’àmbit territorial d’influència, la població que se’n beneficia, la innovació, la sostenibilitat i el retorn social. Fetes les valoracions, a través d’un procediment independent i virtual, Càritas Sant Feliu i l’Afammg han estat les entitats que han obtingut una major puntuació amb els projectes presentats als premis. El jurat ha destacat d’ambdues organitzacions el reforç de voluntariat que tenen al darrere, malgrat que la dimensió de l’entitat és reduïda.

Per una banda, Càritas Sant Feliu destinarà els recursos a noves eines informàtiques d’aprenentatge per al reforç educatiu d’ infants i adolescents de les comarques de l’Alt i Baix Penedès i el Garraf que tenen mancances educatives. El projecte promogut per l’entitat s’adreça a escolars de primària i secundària amb dificultat per assolir els coneixements bàsics a l’aula, de manera que Càritas els ofereix un suport acadèmic. Durant el curs 2015 s’han atès 176 infants als punts de servei del projecte que hi ha a Sitges, Cubelles, Vilanova i la Geltrú, Sant Pere de Ribes i Vilafranca del Penedès.

Per altra banda, l’Associació de Familiars i Afectats per Malaltia Mental del Garraf invertirà els recursos en l’hort sòcio-terapèutic de Masia Nova (Vilanova i la Geltrú), un projecte amb finalitats educatives i formatives, però també d’inserció i inclusió social. Està comprovat que el desenvolupament de l’agricultura social afavoreix la millora de la salut física i mental de les persones afectades per una malaltia, augmenta el grau d’autonomia, millora l’autoestima, la confiança l’amor propi, a més de preparar els usuaris per a una futura inserció social. L’entitat té capacitat per a 12 persones i el 2015 se’n van atendre 17, amb edats compreses entre els 25 i 51 anys. El projecte permet als usuaris una estada de 2 anys.

Qui i com es pot participar

L’èxit d’aquests dos projectes depèn de la implicació d’entitats, institucions, empreses i particulars en el projecte Verema Solidària. A partir de l’1 de setembre s’obrirà una campanya de micromecenatge per a què tothom qui ho vulgui pugui fer la seva aportació econòmica i/o inscriure’s a l’acció col·lectiva del 2 d’octubre per “Tallar amb la pobresa” que preveu diferents modalitats de participació i lleure. Verema Solidària és un projecte social obert a tots els públics i només amb la implicació particular o col·lectiva es podran recaptar fons per a les dues entitats del Penedès i el Garraf i finançar els dos projectes que han resultat guanyadors dels premis. Tothom qui tingui interès a participar pot inscriure’s des d’ara per rebre un avís quan comenci el crowdfunding.

Les modalitats de participació varien en funció del perfil del participant:

– Les empreses col·laboren mitjançant patrocinis en diners o en espècie

– Els particulars inscrivint-se a la campanya de micromecenatge que s’activarà l’1 de setembre,per participar com a veremadors

– I les institucions i entitats, cedint material i compartint informació

Col·laboradors i promotors

El projecte està promogut per l’associació Impulsa Fundraising, especialitzada en captació de fons, i té el suport del vinyeró Rubén Parera, com a co-organitzador, així com un equip de professionals especialitzats en el sector del tercer sector i del vi que, de forma, altruista treballa per fer possible aquesta acció solidària.

A més, compta amb el patrocini de Coral Transports, Celler Credo, Consell Regulador de la DO Penedès, Export Moonwine i Jané i Ventura i amb la col·laboració de Pastisseria La Granja, Cafès Novell i Kartox. També té el suport dels ajuntaments de Vilanova i la Geltrú i de Vilafranca del Penedès, els consells comarcals de l’Alt i Baix Penedès i del Garraf, i entitats com l’Institut del Cava, l’Associació Catalana de Sommeliers i el CETT (Escola de Turisme, Hoteleria i Gastronomia) i el distribuidor Human Vins.

Tota la informació sobre el projecte es pot consultar al seu lloc web i a través de les xarxes socials emprant l’etiqueta #VeremaSolidària.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa