VadeVi
El vi català s’instal·la a Fira de Barcelona del 7 al 9 de novembre

Entre el 7 i el 9 de novembre, el recinte Montjuïc de Fira de Barcelona s’omplirà de vins i gastronomia en una nova edició del Gastronòmic Fòrum Barcelona en el qual hi reuniran prop de tres-centes empreses expositores. Entre elles, i en un espai paral·lel, una significativa representació de projectes de vi català participaran al ‘Showroom del Vi Català‘, organitzat en aquest cas PRODECA amb el suport de l’INCAVI amb l’objectiu de facilitar el contacte entre cellers i productors amb possibles compradors, botigues especialitzades i de gran distribució, tant de Barcelona com de la resta del món. Aquesta mostra s’inclou en la programació de la Setmana del Vi Català que s’allargarà entre els dies 4 i 13 de novembre.

Tornant al ‘Showroom’, i segons ha compartit l’organització, el dia d’avui hi ha confirmades una trentena d’empreses del vi:

  • Abadal-Lafou
  • Albet i Noya
  • Bodegues Sumarroca
  • Can Feixes- Huguet
  • Casa Gran de Siurana
  • Castell del Remei-Cara Nord-Cérvoles-Tomàs Cusiné
  • Cavas Hill
  • Celler Balart
  • Celler Can Marlès
  • Coca i Fitó
  • Ètim, Cooperativa Falset Marçà
  • Domenio Wines by Cellers Domenys
  • Empordàlia
  • Espelt Viticultors
  • Ferré i Catasús
  • Gatell
  • Grup Oliveda
  • La Conreria d’Scala Dei
  • L’Olivera
  • Mas Rodó Vitivinícola
  • Mas Xarot
  • Muscàndia- Viader
  • Pagès Entrena
  • Perelada
  • Portell Vins i Caves
  • Ros Marina Viticultors
  • Vinícola de Nulles
  • Viticultors Bateans

I per complementar el vessant expositor, un programa d’activitats fets de la mà de l’INCAVI que donaran veu a la DO Cava, amb la xerrada “del mètode tradicional a l’excel·lència”, la DO Costers del Segre (“Tast dels 7 paisatges”), la DO Pla de Bages, “a través de les seves varietats”, i un “tast de biodiversitat“, on l’Enric Bartra compartirà els estudis sobre la influència del paisatge botànic de les vinyes en les aromes del vi. Per tancar la programació, el dimecres 9 de novembre, l’equip dels Enoturistas presentarà el seu darrer estudi amb les dades actualitzades sobre les xarxes socials dels cellers catalans.

El Forum Vi, al Gastronomic Forum Barcelona

La nova edició de la fira gastronòmica mostrarà, per la seva banda, què es cou dins i fora de les cuines dels restaurants i exposaran les últimes tendències per a hosteleria i productes gourmet amb “consciència sostenible”. Passaran pel fòrum un centenar de ponents i experts de 15 països diferents que explicaran els seus projectes vinculats al compromís social i mediambiental i cuiners consolidats o emergents com Joan Roca, Quique Dacosta, Paco Pérez, Alexandre Mazzia, el tio del restaurant Disfrutar, els germans Torres o Nandu Jubany. L’espai ‘InnoForum’ oferirà una trentena de novetats de noves tendències en producció i consum.

També hi tindrà espai el vi, més enllà de la part expositiva, de la mà del sommelier Julio Barluenga que guiarà un tast molt singular de vins naturals, compartint l’actualitat i la filosofia del seu projecte més personal, Vertical, obert a Màlaga. La cita, dimarts dia 8 de novembre entre 16h i 17h de la tarda.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa