VadeVi
El vi a l’art centra la 9a edició de Biblioteques amb DO Alella
  • CA
'Biblioteques amb DO' organitza activitats cada mes a una de les dotze DO de Catalunya

!–akiadsense–>

El cicle Biblioteques amb DO continua farcint d’activitats culturals entorn del vi diversos municipis de Catalunya. En format virtual o recorrent a idees creatives que en permetin una celebració de forma segura, s’intenta mantenir activa aquesta proposta de la Generalitat que apropa el món vitivinícola a tothom a través de la xarxa de biblioteques públiques del país.

Aquest mes de març el cicle té com a protagonistes els centres de la DO Alella, i serà en una dotzena de biblioteques del territori que s’aniran succeint presentacions de llibres, relats d’històries sobre el vi, concursos de fotografia per Instagram o hores del conte pensades per a l’ocasió.

En aquesta novena edició les activitats se centren en la representació de la cultura del vi en el món de l’art i hi participen centres com la Biblioteca Ilturo de Cabrera de Mar; Joan Corominas d’El Masnou, Can Llaurador de Teià, Can Baratu de Tiana o Ferrer i Guàrdia d’Alella. Precisament l’alellenca presenta un programa ple de continguts al llarg de tot el mes de març que us detallem a continuació:

Fins el 31 de març

Exposició de fotografies de les dues primeres edicions del Concurs Instagram DO Alella #vinstagramdoalella20

Divendres 19 de març, a les 20h

Conversa amb Enric Satué. Viure i beure l’art

La pintura i la vinya s’exposarà en una mostra de 25 imatges que el dissenyador gràfic local Enric Satué comentarà mentre es projecten. Obrirà la sèrie grans artistes que han copsat l’art del vi i els destil·lats, seguit de la col·laboració d’artistes en la publicitat comercial que es deriven professionalment a dissenyadors gràfics, encapçalat per la seva contribució en el disseny d’etiquetes i cobertes de llibres. Es tancarà l’exposició amb exemples d’innovació creixent en l’etiquetat del sector vitivinícola.

Conductora: Tònia Minguet Pla.

Dimarts 23 de març, a les 18h

L’Hora del conte – El raïm trepitjat

L’Octavi és un noi eixerit i simpàtic. Tot el poble n’està d’ell. Amb la música de la seva flauta sempre alegra les festes. Però no tothom l’aprecia, un veí de nom Parodi l’odia, i un dia aprofita que no hi és per fer-li una mala passada: destrossar les seves parres de raïm, la seva fruita preferida, i que tant goig fan. Arrenca el raïm, l’amuntega en una bota que hi ha al jardí i el comença a trepitjar amb ràbia. Una faula original sobre la vinya i l’origen del vi, un conte amè que transmet valors com l’amistat i l’empatia.

A càrrec de Keke Shuga

Dimecres 24 de març, a les 20

Xerrada – col·loqui amb Mercè Pomer, directora de Can Manyé. Vinyes entre vitrines: el món del vi en les col·leccions d’art dels museus catalans

Un recorregut per la representació de la cultura del vi a través del patrimoni artístic que es troba als museus del nostre país. Després del recorregut, es donarà pas a descobrir les experiències i creacions artístiques a l’entorn del vi realitzades a Can Manyé, l’Espai d’art i creació d’Alella.

Conductor: Oriol Gasulla, historiador de l’art

Per a poder participar en tots els actes, cal inscripció prèvia:

[email protected] | 93 555 90 55

La programació s’adaptarà a la normativa sanitària vigent. Més informació seguint aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa