VadeVi
Vilalba dels Arcs fa un vi com el que hauria servit Jesús a l’últim sopar

Vilalba dels Arcs, a la Terra Alta, ha fet aquests dies de Setmana Santa un salt en el temps per escenificar i recordar un any més la història de Jesucrist i el seu via crucis. El programa, que l’organitza el Patronat de la Passió del municipi, inclou representacions dels últims dies de Crist en diversos escenaris adaptats del municipi; i acompanyant l’activitat teatral, el dissabte de Pasqua hi té lloc de nou una cita per aquells a qui agrada el vi i la seva història. Ha arribat el dia de destapar i tastar el vi de la passió. El de l’any.

La Passió de Vilalba dels Arcs és una de les més històriques de Catalunya | Foto: Patronat de la Passió

El vi de la passió, el que es va servir el dia de l’últim sopar?

Des de fa unes quantes edicions, diversos cellers del municipi s’uneixen per elaborar un vi a l’antiga, intentant reproduir allò que bevien en època romana -vi amb botànics, espècies…-, i que ben bé podria ser el líquid que va servir el mateix Jesús durant l’últim sopar. Tot el procés d’elaboració es fa de manera artesanal, des de la verema fins als trasbalsos i l’emmagatzematge en unes àmfores de terrissa a la cripta de la Confraria de la Mare de Déu de Gràcia. I com ja ve sent tradició en aquestes dates, Dissabte Sant els diversos cellers que han format part de la litúrgia obren les àmfores per veure quin n’ha estat el resultat i guien el tast del sant vi.

El projecte uneix en aquesta edició als cellers Xavier Clua, Vins del Tros, Covilalba-Cellers Unió, Ecovitres, Bernaví i Bielsa Ruano; i els seus responsables compartiran taula i comentaris amb els directors de la Guia de Vins, Jordi Alcover i Sílvia Naranjo, i Antoni Cutrona, director de l’Escola Agrària de Gandesa. No està clar que quedin places, però si sou per la Terra Alta, i teniu temps per arribar fins al Casal Cultural Rossinyol de Vilalba, no dubteu, perquè a més a més és una ocasió única i hi ha poc vi!

  • Dissabte Sant
  • Lloc: Casal Cultural Rossinyol
  • Hora: 11:00 h
  • Preu: 25 euros.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Observador a abril 09, 2023 | 08:00
    Observador abril 09, 2023 | 08:00
    Trobo d'alló més dificil identificar com era el vi de dos mil ans enrere. Agafant-m'ho en broma podria dir que no en beuria de cap manera, d'aquest vi: va portar molta mala sort a dos dels que en beguèren.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa