La VIII edició de la fira Tecnotast, un saló de proximitat dirigit a tots els sectors relacionats directament o indirectament amb l’alimentació, tindrà lloc a Girona del 14 al 16 de febrer. Inclourà propostes relatives al turisme rural i al sector del suro, a través de l’Institut Català del Suro (ICSURO), i degustacions i tastos de diferents productes de l’alimentació local, entre ells el vi.

Una de les ofertes relacionades amb el vi és la sessió de tast i xerrada sobre l’enoturisme amb els vins de Mas Gelamà, de Vilajuïga. A la tarda es farà el taller sensorial “El suro i els cinc sentits”, ideat pel Laboratori d’Investigació de l’ICSURO, el Corck Center Laboratory i el millor sommelier d’Espanya 2009, Carles Aymerich. El taller es farà el dimarts 16 de febrer a partir de les sis de la tarda i tot seguit, a les set, serà el torn del taller “Taps i vins”.

“Taps i vins” és un taller inèdit que anirà a càrrec de l’Espai Vins i Licors Grau, amb Jordi Grau al capdavant, i servirà per fer un anàlisi de l’evolució dels taps i el vi obrint ampolles dels anys 60, 70, 80 i 90. Hi intervindran Josep Roca, sommelier d’El Celler de Can Roca, que analitzarà l’evoluciói del vi, Jordi Grau, que analitzarà l’estat de conservació de l’ampolla, i Màrius Fuertes, que analitzarà l’evolució del tap.

Tecnotast s’inaugura per primera vegada en diumenge per afavorir la presència d’empresaris i professionals que aquest dia tenen els seus comerços tancats. De fet el mateix diumenge tindrà lloc l’entrega de premis, lliurats per la Cambra de Comerç de Girona, a diferents professionals del sector gastronòmic i alimentari. En el cas de la sommilleria el premi Tecnotast 2010 serà per Rafael Sabadí, del restaurant Roser II de l’Escala. També es farà l’homenatge a la família Roca de Taialà. “De la Fonda Roca al Celler de Can Roca” és el nom de l’acte presentat pel periodista Salvador GArcia Arbós.


Tecnotast començarà per primera vegada en diumenge FOTO: TECNOTAST

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa