Videoclip de la Cooperativa Falset Marçà i el cantautor Jaume Arnella

Grups de música professionals i amateurs, se sumen al projecte d'enregistrar les rondes del vi en els escenaris més representatius del centenari de la cooperativa

El proper dissabte 3 de novembre tindrà lloc la gravació de la darrera escena del videoclip que prepara la Cooperativa Falset Marçà amb motiu del centenari que arribarà a la seva data culminant el 12-12-2012. L’enregistrament començarà a les 11h i comptarà amb la participació del cantautor Jaume Arnella, a més a més dels diferents grups de música professionals i amateurs i persones que estan o han estat vinculades amb el celler cooperatiu o bé que són veïnes de Falset i Marçà.

El projecte audiovisual l’ha coordinat el president de la Cooperativa Falset Marçà, Josep Maria Cots, qui ha comptat amb diferents subdireccions per a la preparació dels textos musicats de les rondes del vi: la vessant musical l’ha dirigit Joan Lluís Barceló, Jordi Vaqué la coreografia, filmació i edició a càrrec de Jordi Domènech, Manel Vinuesa i Ramon Masip, i la sonorització a càrrec de Joan Borràs, Albert Cots i Jordi Borja.

Els passats 6 i 7 d’octubre es van realitzar enregistraments en diferents punts de Falset i Marçà amb més de 150 participants repartits per les diferents escenes. Concretament es van gravar al celler de Baix, el carrer de Dalt, la vinya d’un soci i a la plaça de les Arenes de Marçà, que és el municipi on va néixer l’actual Cooperativa l’any 1912. I a Falset, la plaça del Castell, la sala de bótes, l’agrobotiga i a la plaça del celler de la Cooperativa, així com les instal·lacions de Ràdio Falset.

Els grups de música que s’han avingut a participar voluntàriament en el projecte són les corals dels dos municipis, els grups Marçà Tock, Llunàtics, Soul Machine, Cucos, Espaldamaceta, els músics de la Mulassa, la violinista Marta Cardona, la coral i els alumnes de l’escola Antoni Vilanova i la Banda de Música de Falset. També es comptarà amb la col·laboració especial de Jaume Arnella, l’últim romancer en actiu dels Països Catalans i Creu de Sant Jordi, que gravarà la desena de les escenes el proper 3 de novembre.

El fil conductor de totes les escenes són les rondes del vi de les quals es manté la música original però se n’ha canviat el text per adaptar la lletra al centenari. Un exemple del text és: Cal conèixer el passat/ per entendre bé el present/ la història del sindicat/ tots naltros l’escriurem. Per a la seva gravació, s’ha comptat amb el suport de molts familiars i socis de la Cooperativa i alumnes i ex alumnes de l’escola de música de Falset.

L’objectiu del videoclip és promoure en l’any del centenari un acte participatiu i divulgatiu, que enforteix la cohesió social. És per això que el projecte ha buscat la màxima representació de socis i amics i té per objectiu esdevenir una peça cultural clau per a la Cooperativa. Així mateix, la seva presentació en societat està prevista pel mateix dia que es faci pública l’edició del llibre sobre la història centenària de Falset Marçà.

El 3 de novembre s’enregistrarà l’actuació de Jaume Arnella i a continuació tots els grups que han participat en les altres 9 escenes anteriors, així com socis de la Cooperativa, amics, parents amb el suport de la Mulassa i els Gegants de Falset, participaran en la gravació final del videoclip. Es fa una crida perquè tothom qui ho desitgi participi en la gravació final, a la qual s’esperen més de 300 persones.

Nou comentari