Vilafranca Ve de Gust! amb els plats i els vins de proximitat

Els vins i caves penedesencs comparteixen protagonisme amb els productes gastronòmics de proximitat. Foto: VADEVI.cat

Vilafranca Ve de Gust! és una iniciativa del Patronat de Comerç i Turisme de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès que té com objectiu potenciar la cuina d’autor local. A la pràctica, s’ha creat un segell identificatiu present a l’exterior i a l’interior de cada establiment que garanteix el compliment d’unes premisses comuns a tot el col·lectiu de restaurants adherits.

Treballar amb productes de proximitat i de temporada, oferir una carta amb presència majoritària de vins i caves del Penedès, obrir els diumenges i indicar a les seves cartes de forma clara la disponibilitat de productes autòctons i tenir-les en tres idiomes, són els trets comuns principals que trobarem als restaurants Ve de Gust!, on hi trobareu una oferta gastronòmica molt variada.

L’ànec, el xató, el préssec d’Ordal, les catànies, els olis, les garlandes, la fruita seca, les verdures i hortalisses, els vins i caves del Penedès i, com no, el Gall Negre són bons exemples de productes de referència que marquen el caràcter propi de la cuina de proximitat de Vilafranca.

Els establiments que aposten per la cuina d’autor local i actualment integren Ve de Gust! són: Cal Ton, Casino, El Gat Blau, Mercat, El Racó de la Calma, Sharlotte, Can Belles i Trefí.

Vilafranca Ve de Gust! amb…Préssec d’Ordal

Durant el llarg de l’any s’aniran realitzant campanyes de promoció coincidint amb la temporada de diferents productes de la zona.

La primera acció, entre els dies 4 de juliol al 26 d’agost, coincideix amb la temporada del Préssec d’Ordal. Cada establiment potenciarà la seva creativitat creant un menú especial amb primers, segons, postres i vins on el préssec serà el protagonista. El client es podrà endur la minuta que inclou una recepta d’un dels plats estrelles del menú elaborat per cada restaurant.

A través de seva pàgina al facebook Vilafranca Ve de Gust ! el projecte vol aconseguir una interacció amb el client final i incrementar-ne la difusió de la iniciativa entre potencials clients, aprofitant la força de les xarxes socials. Per aconseguir-ho, es posa en marxa un sorteig on totes les persones que s’hi apuntin poden guanyar un menú especial Vilafranca Ve de Gust! amb…Préssec d’Ordal per a 2 persones.

La iniciativa, en paraules de la Presidenta del Patronat de Comerç i Turisme de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, la Sra. Ma.Dolors Rius “és una campanya per fomentar el turisme de qualitat amb la gastronomia de proximitat com a eix, i més concretament per a què productes reconeguts com un tret distintiu de la zona arribin a més gent”

Informació d’interès:

Què suposa optar per una gastronomia de proximitat?

• Consumir productes autòctons de temporada, frescos i de qualitat.

• Conèixer la procedència directa dels productes per consumir-los amb garanties de seguretat i qualitat.

• Contribuir al creixement i desenvolupament del territori.

• Reduir els costos energètics de transport dels productes procedents d’altres zones més allunyades i exercir, així, un consum mediambiental més sostenible.

Nou comentari