L'Ermita d'Alvaro Palacios

!--akiadsense-->

El vi, com qualsevol altre producte, té diverses gammes. N’hi ha per a tots els públics i en canvi n’hi ha d’altres que no. No tothom pot comprar un Ferrari, però en canvi a tothom li agrada saber que existeix, quan costa i com és la persona que el compra.

És per això que hem contactat amb cinc botigues catalanes de Barcelona, Tortosa, Vilafranca del Penedès, Guissona i Palafrugell per conèixer quins són els top dels seus productes pel que fa al preu i quines són les raons que porten a algú a gastar-se molts diners en un vi. I n’hi ha diverses.

Jordi Martínez, propietari de la botiga Selecte Wine Store de Guissona explica que el vi més car que tenen és català. És un màgnum de Clos Erasmus 2013 que va aconseguir 100 punts Parker i que costa 2.500€. Segons la seva experiència, els clients que compren aquests vins no ho fan pel producte en sí, sinó per l’exclusivitat de l’objecte. “Ho solen comprar per fer regals de compromís o per fer negoci amb un vi que encara es revaloritzarà, gairebé no és mai per un mateix ni tampoc per beure’l. En general els és igual si el vi és boníssim o no, explica. Ho volen per l’exclusivitat” explica.

A la botiga que Vins i Licors Grau tenen a Palafrugell, el perfil de comprador és diferent. Jordi Grau, gerent de l’empresa, explica que en el seu cas els clients que es decanten per un vi d’aquests preus són russos o asiàtics, que compren per consum propi i que ho fan atrets per la marca, el prestigi i l’exclusivitat del vi. El vi més car que tenen és un Romanée-Conti que té un preu de venda al públic de 21.000€. El vi català que surt més car dels que tenen és l’Ermita d’Àlvaro Palacios que arriba als 1.200€.

El client estranger també és un dels que s’acosta fins al Celler de Gelida de Barcelona a la recerca d’aquests vins exclusius. Però el seu responsable, Ferran Falgueras, explica que també tenen compradors catalans. El vi més car que tenen és un Dom Perignon d’ampolla de 6 litres que costa 4.400€ i dels catalans un Reserva Real 1998 de Torres que té un preu de 250€. Falgueras explica que “hi ha una mica de tot. Hi ha gent que compra aquests vins per especular i d’altres per consum propi. I el que han detectat és que entre el públic estranger n’hi ha que aprofiten que són a Barcelona per comprar aquí i emportar-s’ho cap a casa”.

Per Imma Aleixendri, propietària de Licors Monclús a Tortosa diu que té dos tipus de comprador d’aquests productes exclusius. “N’hi ha que ho compren per consumir perquè els hi agrada aquell vi o el volen tastar, però també em consta que hi ha altres compradors que jo no conec que a través d’un client nostre s’emporten aquests vins fora de Tortosa. Jo crec que són col·leccionistes” explica. Els seus vins més cars ara mateix són un Petrus del 84 que té un preu de 1.950€ i un Pingus del 99 que costa 1.200€. Pel que fa als vins catalans, el més car que té és l’Ermita de 2007 a un preu de 700 euros.

I de Tortosa a Sant Sadurní. A Ca’l Feru, el seu responsable Xavier Roig explica que el vi més car que tenen a la botiga és un cava de Codorníu el 456 que costa 175€. I té clar que el client d’aquest producte ha canviat. “Nosaltres que som a la capital del cava hem vist una evolució. Fa un temps aquests productes es compraven per regalar, però ara veiem que la gent busca coses més especial i que qui els compra és per consum propi” explica Roig.

Així doncs si us agrada el vi i els productes exclusius i teniu uns calerons, en alguns casos amb uns quants zeros, aquesta és una mostra del que podeu trobar a algunes botigues de casa nostra.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa