VadeVi
Els vins catalans remunten un 20% les vendes des del gener
  • CA

El sector del vi al nostre país ha anat recuperant les xifres de vendes durant els darrers mesos. Així, des del gener ha registrat un augment d’un 20%, segons informa l’Associació Vinícola Catalana en un comunicat fet públic aquest dimarts.

Aquesta tendència a l’alça, segons espera l’AVC, es podria mantenir durant tota la campanya de Nadal, cosa que permetria que el sector es tornés a col·locar en nivells “similars” als que hi havia abans de l’inici de la pandèmia de Covid-19, a principis de l’any 2019.

Malgrat aquestes xifres esperançadores, la patronal del vi català també adverteix, en el mateix comunicat, que l’economia del sector està “amenaçada” per diversos problemes, com ara el proveïment de vidre, càpsules i cartró, que cada cop és més difícil; els increments en el preu de l’electricitat i de l’energia en general; i també la situació complicada que està vivint el comerç mundial, a causa de l’efecte de coll d’ampolla que està castigant el transport marítim i terrestre.

Dificultats en els subministraments i els preus, recorden des de l’Associació Vinícola Catalana, que afecten tota la cadena de producció a tots els sectors, incloent el del vi, i que causen un increment “important” dels costos.

La línia d'embotellament del celler Albet i Noya, de la DO Penedès, amb ampolles de vi blanc
Línia d’embotellament del celler Albet i Noya amb ampolles de vi blanc

La patronal del sector del vi català espera que “aquesta situació es recondueixi” durant els propers temps ja que, si la campanya de Nadal és prou bona, la indústria vitivinícola del nostre país podria encarar “amb optimisme” l’any vinent. Esperança malgrat les dificultats, doncs, en un sector especialment castigat per la pandèmia i les seves conseqüències, ja que, per bé que el confinament va causar un repunt en les vendes de vi a particulars, el tancament i les restriccions posteriors al sector de la restauració van provocar una caiguda importantíssima en la facturació. Tant, que tot just ara estan recuperant els nivells anteriors a aquell daltabaix social i econòmic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa