VadeVi
Vins el Cep treu el seu primer vi brisat amb només 356 ampolles
  • CA
Clot del Roure Xarel·lo Brisat 2018 i el Racó de Camps Pinot Noir 2019

!--akiadsense-->

Vins El Cep es prepara per un Nadal singular i ho fa amb un vi singular, el Clot del Roure Xarel·lo Brisat, el seu primer brisat. Es tracta d’un vi 100% de xarel·lo, un raïm blanc vinificat com si fos negre, és a dir que ha fermentat amb les pells, amb la particularitat que aquesta fermentació s’ha fet en bótes de castanyer de 600 litres, hi ha estat durant prop de 3 setmanes i després ha fet la criança en bótes més petites.

Un vi molt exclusiu, del qual només se n’han fet 356 ampolles i que és de l’anyada 2018. Un vi pràcticament germà d’un altre que també acaba de sortir al mercat, però és negre, el Racó de Camps Pinot Noir 2019.

S’ha elaborat amb pinot noir, que “ja té més de 30 anys pel que és una mica vellet” explica Maite Esteve, gerent de Vins El Cep. És el segon vi tranquil que es fa amb aquesta varietat. És de l’anyada 2019 i també cal córrer per tastar-lo perquè només hi ha 361 ampolles.

Aquestes són les novetats d’un celler reconegut arreu pels seus caves premium i que aquest any fatídic ha patit com tots el tancament de la restauració, de les fronteres i a més a més els estralls del míldiu.

Vins El Cep està format per quatre finques veïnes al Penedès que han patit els efectes del míldiu
Vins El Cep està format per quatre finques veïnes al Penedès que han patit els efectes del míldiu | Vins El Cep

!--akiadsense-->

Maite Esteve explica a Vadevi que a l’estiu es va viure una mena de miratge pel que fa a les vendes a l’estrangers tot i que l’octubre ha estat molt dolent i el nou tancament de la restauració no ha ajudat. A Vins el Cep exporten el 85% de la seva producció i a Catalunya es troba als restaurants d’alta gastronomia.

El que ha estàs més dramàtic ha estat la plaga del míldiu “les quatre finques de casa, dues hem perdut el 100% de la collita, a una un 75% i a una altra el 80%. Als que treballem amb vinya ecològica i biodinàmica ho hem passat realment molt malament i a més no ens hem pogut acollir als ajuts de les administracions. Hem tingut pèrdues molt grans”. I per això, diu, que embotellaran poc, però seran “vins supervivents”.

I ara a les portes de Nadal, la gran època pel cava, Esteve entèn que serà una campanya una mica incerta “encara que obrin els restaurants la gent s’hi mirarà molt amb els sopars d’empreses i les celebracions i estem convençuts amb el cava ho notarem molt”.

Per Maite Esteva, aquest any ha de ser per preparar la sortida de tota aquesta situación tot i que es mostra convençuda que hi haurà canvis que seran per sempre més, com la venda i la distribució de vins a través d’internet. “Abans podíem anar a Nova York i tornar per fer un tast. Ara aquestes coses no les farem, perquè potser era massa. Si hem de buscar alguna cosa bona d’aquesta crisi, és això de parar per veure què estàvem fent”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa