VadeVi
Els vins del Vallès Occidental es presenten en societat
  • CA
Vins del Vallès Occicental
Els quatre elaboradors de vins del Vallès Occicental | M.R.F.

!–akiadsense–>

El celler de Vins Morral d’Ullastrell, el Parc Agrari de Sabadell, el restaurant Ca l’Esteve de Castellbisbal i el projecte d’escola de natura de la Masia Muntada al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac fan vi al Vallès Occidental i des d’aquest dimarts i sota el paraigües del Consorci de Turisme estan decidits a reivindicar aquesta activitat, ara residual a la comarca, però molt important en un passat recent.

És per això que volen que aquest sigui un nou reclam turístic però també un nou sector econòmic incipient i fons dels consorci expliquen que tenen cosntància d’altres projectes que en breu es podrien incorporar.

De moment els que treballaran conjuntament en accions encara per determinar són Vins Morral del Celler Can Morral del Molí. Fan vi des de fa 400 anys a Ullastrell i per això són els que poden presumir de tenir les vinyes més velles de la zona. Treballen amb l’enòleg Rubèn Parera i amb les varietats sumoll, xarel·lo, macabeu, ull de llebre, garnatxa i chardonnay en 10 Ha de vinya.

Els seus vins, en fan unes 4.000 ampolles en funció de l’anyada, són El Quico i La Quica, Martialis negre i Martialis Blanc que l’elaboren amb la col·laboració del xef Artur Martínez.

El restaurant Ca’n Esteve, de Castellbisbal també fa vi un blanc, un negre i un rosat.. La majoria pel servir al seu local, però volen també que el seu negre Som-hi!, d’ull de llebre, cabernet sauvignon i sirà, es pugui vendre en punts específics a Terrassa i Sabadell o a d’altres, però sempre de proximitat comarcal. En fan prop de 9.000 ampolles de les 4 Ha de la família.

D’aquesta mateixa vinya en surten Joc de 9 blanc i rosat. Uns vins de xarel·lo, sumoll i sirà, dels quals se’n fan 4.000 ampolles.

El tercer projecte de Vins del Vallès Occidental neix al Parc Agrari de Sabadell. Hi ha sembrades 1’7 Ha de vinya que ara gestiona la cooperativa L’Olivera, el raïm de la qual es vinifica al celler de Can Calopa també al Vallès i d’on surten els vins de Barcelona.

El responsable és l’enòleg Íñigo Haughey i el vi es diu Arraona. El blanc està fet de xarel·lo i chardonnay i el negre amb garnatxa, merlot i moscatell i en surten 3.000 ampolles.

L’Olivera i el mateix Íñigo Haughey també estan implicats en els últims dels vins que també volen reivindicar el Vallès Occidental. Són els 5 Quarteres que nèixen de les 3’5 Ha de vinyes noves de la Masia La Muntada, enmig del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac.

Adrià Garriga és l’impulsor de l’escola de natura de la Muntada, gestiona les vinyes i els vins s’elaboren als cellers de L’Olivera també amb la col·laboració de l’enòloga Clara Griera. Fan 3.000 ampolles del 5 Quarteres blanc de picapoll i 1.000 ampolles del negre d’ull de llebre i samsó.

De moment s’esta donant difusió a un vídeo que sota el títol Al Vallès Veremem reivindiquen aquesta activitats agrària per complementar la imatge de la comarca com a zona industrial.

L’acte de presentació es va fer aquest dimarts a Sabadell conduit per la periodista vallesana, de Sant Cugat, Tana Collados.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa