VadeVi
Paret Seca obre un ‘Verkami’ per adquirir una parcel·la de vinya vella
  • CA

Ivà Gallego ha activat una campanya de micromecenatge a Verkami per poder adquirir una parcel·la de vinya vella en règim de parceria i incorporar-la a Paret Seca, el seu projecte personal de vins. Mitjançant aquesta parceria pretén seguir embotellant paisatge, però alhora “preservar un patrimoni vitivinícola que a poc a poc es va perdent, per culpa de la pressió urbanística o pels pírrics preus del raïm”, en paraules del mateix Gallego.

Finançament alternatiu als bancs

Gallego comparteix que aquest micromecenatge persegueix poder “dependre cada vegada menys dels bancs per tal de cercar finançament”. “El context social i econòmic és ben enrarit, diu, i engegar un projecte per elaborar vins naturals des de zero, és molt complex”.

En aquest sentit, ha decidit activar un sistema de micromecenatge per aconseguir un “finançament col·laboratiu” que a la vegada esdevé una compra a l’avançada, ja que les recompenses de qui contribueixi en aquest projecte seran majoritàriament els vins que embotellaran de la verema d’enguany.

Aquests són els vins que es poden aconseguir amb el suport a Paret Seca.

  • Macabeu 2022. Vi de fermentació espontània en dipòsit d’acer inoxidable, després d’una maceració amb les seves pells d’una setmana i descans sobre les mares de fermentació durant cinc mesos. El raïm prové de la zona d’Espiells, Penedès.
  • Xarel·lo 2022. Vi blanc brisat, fermentat i criat en dues àmfores d’argila cuita. Maceració de 3 setmanes amb les pells i descans de 6 mesos sobre les seves mares, a les mateixes àmfores. El raïm prové de la zona d’Espiells, Penedès.
  • Garnatxa Negra 2022. Vi negre que fermenta i es cria en un dipòsit troncocònic de roure francès de 2000 litres. El raïm prové d’una vinya ecològica entre Batea i La Pobla de Massaluca. Vi amb Denominació d’Origen Terra Alta.
  • Mantonegro 2022. Vi negre que fermenta i es cria en un bocoi de castanyer. El raïm prové d’una vinya jove i ecològica d’Algaida. A part dels vins, també s’ofereixen samarretes i tastos a domicili com a recompenses. Aconseguint el verkami, Paret Seca vins col·locarà una pedra més per tal d’elaborar el seu propi homenatge al paisatge, i al territori, que històricament ha embolcallat les vinyes.

Paret Seca, vins de mínima intervenció

Aquest projecte vitivinícola va néixer de la mà de l’Ivà Gallego en ple confinament, quan va començar a donar forma al seu propi projecte després de treballar d’enòleg per altres cellers, com Cérvoles celler o Lagravera. “Paret Seca és un homenatge al paisatge i territori que, històricament, ha embolcallat les vinyes”, descriurà Gallego.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa