VadeVi
Els vins dels Vinari triomfen en la 19a fira de l’Abat de Navarcles

El monestir de Sant Benet del Bages té una llarga tradició entre els navarclins i navarclines, que un cop l’any en recorden la relació i la commemoren a través d’una fira que vesteix i trasllada el poble a l’època medieval. Precisament aquest primer cap de setmana d’abril, la dinovena cita ha omplert el municipi del Bages d’activitats de tota mena i per a tota classe de públics: teatre, dansa, música, circ, activitats infantils, zona gastronòmica, vins i mostres d’oficis…, tot plegat ha permès fer aquest viatge en el temps i celebrar retrobades tan esperades tot just ara que podem donar per superada la pandèmia.

Equip dels Premis Vinari servint vins dels Vinari | Foto: Z.T.

Els Premis Vinari hi posaven els vins

Els Premis Vinari han estrenat participació coincidint amb l’edició d’enguany. El Parc Marcel·lí Monrós ha pogut veure una àmplia barra de vins en la qual s’oferia la possibilitat de conèixer i sobretot tastar els vins d’alguns cellers reconeguts en alguna de les edicions del concurs. Malgrat ser el primer cop, l’acceptació ha estat molt bona i tant l’organització com les persones assistents n’han compartit una valoració molt positiva.

La barra de vins ha permès tastar vins locals, del territori bagenc i conèixer una mica més sobre la llarga vinculació del Bages amb la vitivinicultura, però també d’altres territoris de Catalunya.

Tastos Vinari a Navarcles
Els tastos van permetre gaudir i conèixer millor vins del Bages | Foto: E.V.

Ple en les activitats de tastos guiats

La fira també ha convidat a participar en alguns tastos de vins sota el guiatge del director dels Premis Vinari, Ramon Roset. Les jornades, que han fet ple, han permès compartir vins de cellers locals de la zona del Pla de Bages. Hi havia vins de varietats locals com el picapoll blanc i el mandó o varietats internacionals com el cabernet sauvignon i merlot, fets pel Celler Cooperatiu d’Artés, el celler Abadal, Fargas Fargas i Heretat Oller del Mas.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa