VadeVi
Vins Vinents posarà les bases del futur del vi català
  • CA

Vins Vinents vol donar un nou impuls al vi català. L’institut Català de la Vinya i el Vi i l’Associació Vinícola Catalana han presentat aquest congrés que durant un any diagnosticarà, ananlitzarà i plantejarà espais de futur del sector del vi català. La presentació s’ha fet a la seu del Vinseum a Vilafranca del Penedès en un acte conduit per la periodista i membre del consell assessor de l’Incavi, Empar Moliner.

Per Valentí Roqueta, president de l’AVC “és un moment fantàstic per plantejar el nostre futur com a sector” i assegurava que “treballem pel vi català amb la convicció que vol dir treballar també pel nostre país”. El grap repte és, segons Roqueta, “anticipar-nos al futur i ser capaços d’abastar els reptes de viure en un moment de grans velocitats, en un sector que necessita temps llargs”.

El director general de l’Incavi, Salvador Puig ha estat l’encarregat d’explicar com s’organitzarà auqets simposi que ha de fer un radiografia de com serà el vi català i cap a on ha de caminar els propers 10 anys. Es farà en grups que treballaran durant els propers tres mesos dividits en quatre grans àrees: organització del sector, economia i mercats, recerca, desenvolupament i transferència tecnològica i cutura del vi i comunicació.

Cada un d’aquests grups, format per una desena de persones ha començat a treballar aquest divendres mateix per una primera presa de contacte. La seguent fase, de març a abril, servirà per donar a conèixer els primers resultats de la feina feta per cada un dels grups de treball i serà en unes jornades obertes al públic. A més s’obrirà el debat a la ciutadania a través de diversos portals de la Generalitat. El mes de juny es farà la sessió final de Vins Vinents amb conferències magistrals i taules rodones on es presentaran les conclusions finals, amb experts de casa i de fora.

La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, que ha conclòs la presentació ha reivindicat la “necessitat de conquerir Barcelona, perquè encara hi ha molts deures a fer a l’àrea metropolitana”.

Així mateix ha aprofitat per recordar que la conselleria que representa, només disposa d’un 1% del pressupost de la Generalitat. A mode de reflexió, plantejava que “si tenim un govern que és un reflex de la societat, que ho crec, vol dir que el sector primari alguna cosa no està fent bé, i per això, cal que el sector del vi s’analitzi i s’estudii i aquest simposi és una bona oportunitat”.

També s’ha erigit en defesa dels pagesos, ramaders i pescadors. “Si no som capaços d’entendre això, no cal que ens plantegem altres grans reptes perquè no servirà de res”, ha sentenciat.

La consellera admetia la dificultat d’assimilar els reptes de futur del vi, però convidava al sector a arremangar-se per treballar tots plegats i recordava que és un “sector valent, creatiu i que serà capaç d’anticipar-se al futur”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa