VadeVi
Vins Vinents convoca dues noves jornades de Recerca del Vi
  • CA
Vins vinets

!–akiadsense–>

Des de Vins Vinents s’han programat dues jornades telemàtiques en el marc del grup de treball dedicat a la Recerca del Vi. Les jornades donen resposta a dos dels eixos de debat d’aquest grup: la capitalització de la recerca i la necessitat de treure’n profit per tal de què tingui més efectes de transferència al sector; i, per altra banda, una de les línies que mostra més interès en el sector, com és la recerca dels efectes científicament demostrats com a positius sobre el metabolisme del consumidor que té el vi, en consum moderat.

La primera jornada tindrà lloc el dimarts 14 de juliol, a les 17h i comptarà amb una ponència d’Eloi Montcada, enginyer agrònom i clúster manager d’INNOVI, clúster català de la vinya i el vi. La jornada tindrà una primera part on es mostraran algunes evidències de la baixa capitalització de la recerca realitzada i una segona part on s’explicaran algunes experiències d’èxit d’altres països.

La segona jornada tindrà lloc el dijous 23 de juliol i es comptarà amb una ponència del Dr. Ramon Estruch que explicarà els darrers estudis realitzats en recerca dels efectes beneficiosos del consum moderat de vi sobre la salut. Estruch és Consultor Sénior de Medicina Interna de l’Hospital Clínic de Barcelona i professor de la Facultat de Medicina de la UB. Les seves principals línies de recerca, on ha publicat més de 300 articles, són sobre els efectes de la dieta mediterrània i els seus components en les malalties cardiovasculars i altres, i els efectes del consum moderat de vi i cervesa en la salut.

Les inscripcions es poden fer al següent enllaç: ruralcat.gencat.cat/inscripcionspatt

Vins Vinents

El passat mes d’abril, el comitè científic va decidir posposar les sessions presencials de les jornades monogràfiques dels grups de treball davant la situació de la pandèmia de la COVID19, però des d’alguns dels grups de treball s’ha anat avançant i treballant de forma telemàtica, mostra d’això són aquestes jornades prevista pel proper mes de juliol. A hores d’ara s’està a l’espera de veure com evoluciona l’actual situació de COVID19 per valorar quan es reprenen les jornades monogràfiques pendents de celebració, així com la jornada final.

Mentrestant continua actiu l’espai de participació online Participa on es poden consultar les sessions que s’han dut a terme fins ara, documentació sobre els grups de treball i també s’hi poden fer propostes. https://participa.gencat.cat/processes/vinsvinents

Vins Vinents neix fruit de la voluntat manifesta de l’INCAVI i l’AVC d’organitzar un gran congrés sectorial per proposar estratègies de futur, amb l’acord del Consell Assessor de l’INCAVI, format per les dotze denominacions d’origen catalanes, JARC, Unió de pagesos, Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, Institut del Cava, Pimecava, ACC1Ó, Prodeca i els Departaments d’Agricultura, Empresa i Coneixement, Salut i Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa